Supersaftige tekaker fra Sverige.

De minner om polarbrød,
men i Sverige heter de tekaker.
IMG_20160215_153539
Her kommer en oppskrift med honning og havregryn.
SÅ gode!

Svenske tekaker.
50 g gjær
6 dl melk, lunken
2 dl store havregryn
2 ss honning
2 ts salt
1 egg
75 g smeltet smør
1 dl kruskakli (kan sløyfes om du vil ha dem helt fine)
ca 13-15 dl hvetemel (Til deigen såvidt slipper bollen)

Ca 25 stk

Ha gjær, melk, honning og havregryn i bakebollen. La stå 5 minutter og svelle.
Ha i resterende ingredienser, spar litt på melet og juster når deigen har gått ca 10 min i bakebollen og eltet seg.
Sett til heving ca 1 time
Kjevle ut 1-1,5 cm tykk leiv, stikk ut rundinger med utstikker eller en skål/glass
Sett på bakepapirkledd plate, prikk dem med gaffel og etterhev ca 30 minutter.
Stek på 250* 6-8 minutter til de har fått litt farge både over og under.
Avkjøl på rist med kjøkkenhåndkle over.
Kan gjerne fryses. Fin å putte rett i brødristeren, eller å smøre frossen,
pakke i matpakke og du har blodfersk lunsj!

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.