Nydelig gedigen lørdagsloff!

Hva med å lage en gedigen lørdagsloff??
En som holder hele lørdagen, og langt ut i søndagen og??
En med litt mer smak og substans enn dem du får kjøpt på butikken??

Det er lov å kose seg med loff i helgene,
husk på at livet bør ha sine lyst-brød-dager og!


For å lage denne herligheten her starter du i kveld.

En ørliten hevedeig som du rører raskt sammen for hånd, gir den ekstra smaken!

Så kan du i morgen formiddag bake deg en gedigen lørdasgsloff, og bli helten i huset!

En gedigen lørdagsloff.

Hevedeig, lages kvelden før.

100 g hvetemel
1 dl kaldt vann
1 liten klump fersk gjær, på størrelse med en ert.

Rør sammen for hånd, pass på at gjæren løser seg opp. Dekk med plast og la stå på kjøkkenbenken over natten.

ca 1,1 kg hvetemel
20 g fersk gjær
20 g salt
4 ss olje
7 dl lunkent vann

Rør sammen hevedeigen, melet, salt olje og 6 dl av vannet.
Kjør rolig sammen på lav hastighet, øk hastigheten og ha i litt og litt av vannet til alt er i,
la maskinen kna deigen rolig i 15-20 minutter til den såvidt slipper bollen og virker glansfull og fin.

Sett til modning ca 1,5 time

Ta deigen ut på bakebordet, form til en kule, bruk mel om nødvendig. La hvile ca 20 min.
Klask deigen i bordet opp ned, klem den litt utover, brett inn kantene, rull den så stramt sammen og legg på bakepapirkledd plate med skjøten ned.

Prøv å få den så stram som mulig.

Dekk forsiktig med litt plast, la etterheve til nesten dobbel størrelse.

Sprut brødet med vann /pensle forsiktig med vann
Skjær tre snitt i brødet med en skarp kniv.
Sett brødet inn i forvarmet ovn på 250*
La det steke ca 10 minutter, skru så ned til 200* og stek videre 30 min.
40 min totalt. midt i ovnen.

Før brødet settes inn, setter jeg en liten ildfast form med litt vann nederst i ovnen, for å få damp og bedre skorpe på brødet.
Om du ikke er av de heldige som har kombi-dampovn da.

Blir brødet for godt stekt oppå, legg over et bakepapir siste del av steketiden.
Brødet mitt var ikke i behov av dette, men det er lurt å følge litt med.

Avkjøl på rist.


Og da…da er det helg…helg med hjemmebakt lørdagsloff.

Ps. Skjør gjerne skiver av brødet og legg i fryseboksen,
så har du til å ta opp om du skulle ha litt reker til overs en dag for eksempel….

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.