Og det var ikke engang en helt orginal beurre blanc,
jeg hadde ikke hvitvin tilgjengelig,
men litt hvitvinseddik og vann funket helt fint,
og opplevelsen var helt suveren!
Servert med sprøstekt laks, dampet sommerkål og kokte poteter.
Beurre Blanc, uten hvitvin.
1 sjalottløk /en liten gul løk
1 ss hvitvinseddik
1 dl vann
1 dl fløte, kremfløte
ca 150 g smør i terninger
salt og pepper
Litt gressløk
Surr løken i ørlite olje så den blir litt myk.
Ha i vann og hvitvinseddik, reduser til ca 1/3 mengde.
(Kok uten lokk til væsken minsker til 1/3)
Ha i fløte,
reduser til 1/2
(Kok uten lokk til ca halvparten av væsken forsvinner)
Pisk inn smør i terninger, hold sausen akkurat under kokepunktet.
(Her valgte jeg å ha sausen i vannbad, når det er mange baller i luften (les: steke fisk, koke kål og poteter, hente gressløk)
kan det være greit å vite at sausen står trygt, og ikke koker…i vannbad..)
Til sist smaker du til med salt og pepper, og tilsetter gressløk.
#oppskrift #saus #laks #beurreblanc #smørsaus
deilig ) dette ser ut som middagen vi kjøpte på Lom fredag )men mulig vi fikk en helt annen saus,hi hi
Hehe, sikkert en god saus på Lom og:) Laks er godt altså! Og med en sånn saus….ojojoj 🙂