Helt enkelt havrebrød.

Helt enkelt, og veldig godt!

Fint til matpakke,
skjær gjerne halve brødet i skiver og legg i fryseboksen.

Nybakt brød gir en fantastisk duft i huset….

Og det passer veldig bra på en mandag,
med et hus som dufter nybakt!!

Helt enkelt Havrebrød.

3 dl havregryn, gjerne store
2 dl melk
2 dl vann
1 ts honning
1 ts salt
10 g gjær, gjerne fersk
ca 5,5 dl hvetemel

Ha havregryn i bakebollen, slå over 2 dl melk,
kok opp vann, og slå 2 dl kokende vann i blandingen.
La stå noen minutter til den er fingervarm/lunken.
Ha i gjær, honning og salt og ca 4,5 dl av hvetemelet.
La maskinen jobbe minst 8 minutter,
spe med mer mel mot slutten, bruk bare akkurat så mye at deigen slipper bollen såvidt.
Sett til heving ca 1 time.
Ta deigen ut og kna den litt, er den klisset bruk slikkepott og kna den litt i bollen.
Ha den i brødform med et lite bakepapir i bunn. (for sikkerhets skyld)
Etterhev 30 minutter, stek på 225*, men senk temp til 200* etter du har satt inn brødet.
Stek 30-40 minutter, til brødet løsner fra kantene til formen.
Avkjøl på rist, gjerne med kjøkkenhåndkle over.
Oppbevares i brødboks/plastpose.
Kan gjerne fryses, skjær gjerne brødet i skiver først.

Nyt hjemmebakt brød….

#brød #hjemmebakt #oppskrift #havre

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.