Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Karamellistert langpannekake med kokos. | MinMatgaleVerden

Karamellistert langpannekake med kokos.

Eller skuffkake, som noen sier.

Husker jeg hadde en venninne når guttene var små,
hun skulle alltid lage «ei skuffkaka» og jeg trodde det varen spesiell kake,
helt til jeg skjønte det bare var en langpanne-kake hun snakket om.

Denne ble laget på God morgen Norge, Wenche`s kjøkken.

Egentlig skulle det hett Kjersti`s kjøkken, og vært MITT program.

Tidlig opp og lage mat på tv hver dag = drømmejobben min!

Jeg laget altså denne skuffkaken,
og tok den med på ny-hytte-besøk.
Den ble svært godt mottatt.

Ikke rart med den karamelliserte kokostoppingen……du verden! Så godt!

Oppskrift fra Wenches kjøkken.

Karamellisert skuffkake med kokos.

300 g smør
1,5 dl melk/fløte
6 store egg (7 små)
360 g sukker
1 vaniljestang, frøene inni
350 g hvetemel
3 ts bakepulver

300 g smør
1,5 dl melk/fløte
500 g brunt sukker
400 g kokos.

Smelt smør og ha i melk/fløte
Pisk egg og sukker til eggedosis sammen med frø fra vaniljestang.
Sikt inn hvetemel og bakepulver, vend inn med slikkepott.
Vend så inn smørblandingen.
Ha i bakepapirkledd stor langpanne.
Stek på 180* ca 25-30 minutter.

Imens har du brunt sukker, smør og fløte/melk i en kjele, la smøret smelte og sukkeret løse seg opp på middels varme.
Trekk pannen til side og rør inn kokos

Når kaken har stekt 25-30 minutter tar du den ut og brer topping forsiktig utover.
Øk temperaturen på ovnen til 210*
Stek kaken ca 10 minutter til topping akkurat begynner å få fin farge.
Pass på så den ikke blir for brun.


#kokos #skuffkake #karamell #oppskrift #bloggkake #langpannekake

 

1 hendelser på “Karamellistert langpannekake med kokos.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.