En kake av den sorten hvor kun et lite stykke er nok….
Så mektig,
men så god at du tar et stykke til likevel!
For denne er rett og slett uimotståelig!
Kladdkaka.
50 g smør
1,5 dl sukker
2 små egg
0,75 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
2,5 ss kakao
1/4 ts salt
1 dl fløte
0,5 dl lys sirup
0,5 dl sukker
50 g sjokolade
50 g smør
Bland sammen smeltet smør og sukker, rør inn et og et egg, bland det tørre og ha i til slutt.
Hell i en 20″ springform med bakepapir i bunn. Stek på 175* ca 18-20 minutter
Avkjøl kaken i formen på rist.
Topping: Kok opp fløte, sukker og sirup, knekk sjokoladen i biter og rør inn.
La dette koke ca 15-20 minutter. Jeg kokte mitt 15 minutter,
det ble LITT for mykt og kunne med fordel kokt noen minutter til.
Pass derimot på å ikke koke for lenge,
da blir det altfor hardt, da dette er en karamellglasur.
Hell over den kalde kaken og avkjøl i kjøleskap minst 4 timer, gjerne over natten.
Oppbevares kjølig.
Kaken er mektig, et lite stykke, gjerne servert med vaniljeis passer godt som dessert.
#konfektkake #kladdkake #kladdkaka #oppskrift #sjokolade #karamell #dessertkake
Oh du hellige jul, nå baker jeg sjokkokake også bare en mye større :DDDD <3
Mmmmmmm, sjokoladekake altså!! <3<3
Ja, den ser uimotståelig ut! 😀
Mhmmmm… 😀