Ripsbærene rødmer alt på buskene.
Og en utrolig god måte å bruke dem på får du her:
Rips-is!
Her pimpet med sjokoladebiter og servert med sjokoladebiscotti.
Men rips-is er fantastisk som den er helt for seg selv og.
Dessuten er den enkel å lage, og krever ingen ismaskin eller iherdig røring under innfrysing.
Den kan og brukes som iskake,
i denne nydelige drømmen av en rosa rips-iskake
Rips-is.
½ l rensket rips
1 ss sitronsaft
3 dl sukker
2 eggehviter
3 dl kremfløte
Rør sammen rips, sukker og sitron,
press blandingen gjennom et dørslag (eller behold alt for risp-is med biter)
Ha ripssausen tilbake i mikseren, tilsett eggehviter, og pisk til du har en «fluffy» stiv marengs.
Pisk kremfløten stiv, og bland alt sammen forsiktig med en slikkepott.
(Ha isen over marengsbunn,som er satt tilbake i formen) eller frys isen i plastboks.
Frys minst 5-6 timer
Ripsisen kan altså brukes i kaker og.
Men som sagt, den er skikkelig god helt som den er!
Og har du mye rips, kan du jo bruke eggeplommene som blir til overs her til å lage
Rips Curd
#sommer #rips #is #ripsis #oppskrift #hjemmelaget #eggehvite #kremfløte
Tilbakeping: Enkel og herlig sommerkake. – MinMatgaleVerden