Søte små brytebrød. Lyse med valmuefrø.

Disse myke gode rundstykkene har jeg bakt flere ganger i det siste, til middag, frokost, lunsj etc.
SÅ gode!
Og enkle å lage.
14479608_10153986277807939_5816541829395050719_n

Lyst brytebrød. 9 stk

1,5 dl melk
1 dl vann
10 g fersk gjær
1 ts sirup/honning/sukker
1 ts salt
50 g økologisk sammalt hvete grov
300 g hvetemel
40 g smør

Pensle med vann og en dråpe olivenolje
Drysses med valmuefrø, lyse/sorte

Ha alle ingrediensene, utenom smøret, i kjøkkenmaskinen.
La denne kna deigen og blande alt sammen ca 10-15 minutter.
Ha så i temperert smør i klatter og la de intergeres i deigen.
Sett til heving, ca 1 time.
Trill ut ca 9-10 små boller og sett dem i en form.
Rund kakeform/avlang liten form e.l.
Formen må enten smøres godt eller dekkes med litt bakepapir.
De skal stå litt fra hverandre så de har plass til å heve i hverandre.
Etterhev tildekket ca 45 minutter.
Stek på 200* ca 15-20 minutter
Avkjøl noen minutter i formen,
fjerne dem fra formen og avkjøl på rist.
(Hvis de blir stående i formen blir de fuktige under av kondens)

Server dem gjerne i formen, (Etter de har avkjølt seg litt)
til suppe, til frokost, som middagstilbehør,
eller bruk dem som rundstykker.

Veldig saftige og gode.
Kan fryses om man ikke skal bruke samme dag,
eller om man har mye til overs.
Tines og gis noen minutter i ovnen for den samme «freshe» opplevelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.