Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Enkel oppskrift på Havrebrød/Havrerundstykker. | MinMatgaleVerden

Enkel oppskrift på Havrebrød/Havrerundstykker.

Her får du en helt enkel oppskrift på Havrebrød, og rundstykker.

Og om du lager to brød eller både brød og rundstykker, se det kan du velge selv.

Jeg lette først etter en oppskrift på min egen blogg,
men en helt enkel en, med kun havregryn og havremel fantes ikke.
Nå gjør det!

Det var jo bare å lage en det!

Saftig brød og rundstykker med Havre!

7 dl vann, (lunkent til kaldt)
25 g gjær, fersk (eller 1/2 pk tørr)
1 ss honning (kan sløyfes)
3 ts salt (for smakens skyld)
7 dl havregryn og havremel Halvt om halvt, eller etter eget ønske.
ca 10 dl hvetemel
30 g mykt smør

Ha alt utenom smøret i bakebollen (spar og 1 dl av hvetemelet)
La maskinen kna deigen minst 15 minutter.
Dette gjør deigen varm, og gjør at vesken ikke må være for varm i utgangspunktet.

Etter 15 minutter legger du til små klatter mykt smør, litt og litt ,
til alt er godt integrert.
La maskinen gå litt hurtigere og se at deigen såvidt slipper bollen,
spe event med den siste dl hvetemel til deigen slipper bollen.

Sett til heving, til den dobler sin størrelse (ca 1 time)

Sett ovnen på 225*

Form brød/rundstykker og la dem etterheve 30-40 minutter.
Strø litt havremel på og lag noen gode snitt med en sylskarp kniv.

Sett inn brød og rundstykker, stek 10 minutter på 225* og skru så ned til 200*
Stek rundstykker ca 20-30 minutter (kommer an på størrelsen)
Brød ca 35-40 minutter.

Avkjøl på rist. Avkjøles før man skjærer i dem.
Kan gjerne fryses.

#Godt

#Havre #brød #rundstykker #havregryn #havremel #oppskrift #enkel #saftig #sunt

2 hendelser på “Enkel oppskrift på Havrebrød/Havrerundstykker.”

Legg igjen en kommentar til Kjersti Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.