Gode byggbrød. Helt uten korn.

For to år siden lånte jeg en brød-bok.
Her er en av favorittene.

Det går mye i brød for tiden,
mye på grunn av boken jeg fikk låne…

4 Herlige byggbrød, det perfekte hverdagsbrød, helt uten korn! (mao barnevennlig!)

Enkle saftige brød. Perfekt til matpakken.

For hjemmebakt brød er bare aller aller best!

Oppskriften kommer fra boken Brød, fra Åpent bakeri

Herlige Byggbrød, 4 stk.

Dag 1.

4 dl vann
400 g byggmel
200 g hvetemel
2 g gjær, klump på størrelse med en liten ert.

Rør sammen, dekk til og la stå på kjøkkenbenken over natten.

Dag 2.

8 dl vann
1 kg hvetemel
200 g byggmel
120 g mørk sirup
40 g havsalt (event litt mindre vanlig salt)
25 g gjær
Hevedeigen
byggmel til strøing.

Ha alt i bakebollen, utenom 1 dl av vannet.

La maskinen blande deigen, 3 minutter, rolig.
Øk farten på maskinen og ha i litt og litt av det resterende vannet, elt til en smidig deig, ca 6 minutter.

La hvile tildekket minst 1 time

Del deigen i fire emner og la dem hvile i 20-30 minutter på kjøkkenbenken.

Form emnene til brød som legges i langpanne med bakepapir i bunn.
Hev brødene til dobbel størrelse.
Sprut med litt lunkent vann og strø over byggmel. Snitt brødene med en skarp kniv.

Stekes på midterste/nest nederste rille i ovnen, 220* i ca 30-45 minutter.

Avkjøl på rist. Kan gjerne fryses.

#godt #hjemmebakt #brød #oppskrift #barnevennlig #utenkorn #bygg

Forfatter: Kjersti

Mat-gal kvinne 40+ Humoristiske hverdagshistorier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *