Saftige rundstykker med cottage cheese

Jeg har snoket i gamlebloggen min,
og kom over disse herlighetene

Jeg fikk et beger cottage cheese som jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre med,
neste gang det skjer behøver jeg ikke lure.

Disse rundstykkene var knallgode!!

Myke, saftige og smakfulle…

Perfekt med brie, bacon, solbærgelè og spirer.
Her har de vært i frysen, tint og ristet i brødrister.

Og som fint kan brukes til alt fra brunost, til hamburger, til ost og skinke.
Knallgodt!

Frys gjerne noen og, så har du noe godt på lur.

Lyse rundstykker med cottage cheese

100 g smør
4 dl melk
50 g gjær
1 beger cottage cheese (420 g)
2 ts salt
2 ts honning
1,5 egg (pisk et ett, ha i halvparten, spar resten til pensling)
ca 950 g hvetemel

0,5 egg til pensling
sesamfrø (valgfritt)

Smelt smøret, lunk melken og bland med cottage cheese, pass på at blandingen er lunken,
og ha i gjær og resten av ingrediensene. Hold litt igjen på hvetemelet.
La maskinen kjøre deigen minst 10 minutter

Ostebitene blir mindre etter hvert som du kjører deigen.
Men deigen blir klumpet av osten, sånn skal den være.
Dette gjør rundstykkene saftige, og gir små «fregner» av stekt ost på utsiden

Hev deigen ca 1 time, tildekket.
Hell den ut på bakebordet, kna den litt og del i ca 20 emner.

Trill til boller med en liten rull på slutten for avlange boller.
Etterhev tildekket ca 40 minutter.
Pensle med pisket egg og strø på litt sesamfrø.

Stek på 225* i ca 15 minutter

Avkjøl på rist.

Perfekt til matpakke, til suppen eller til hva som helst….skikkelig gode!

#rundstykkker #cottagecheese #gode #oppskrift #småbrød #saftige

Please follow and like us:
error

2 hendelser på “Saftige rundstykker med cottage cheese”

  1. De så skikkelig gode ut ! Akkurat nå har jeg rundstykker i fryseren..men baker jo stadig brød og rundstykker her i huset..og mannen spiser cottage cheese hver dag…så kan jo like greit ha det i deigen også :)) Kos deg med kvelden <3<3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.