Myke briks med Ramsløk-smør. Småbrød med Ramsløk.

Ramsløken skyter opp fra jorden,
og ramsløk-smør er skikkelig godt!
(Her har jeg også brukt ramsløkpesto som pålegg)

Det kan også brukes i bakst.

Myke briks med ramsløk-smør.

3 dl lunkent vann
ca 6 dl hvetemel
25 g fersk gjær
1 ts ramsløksalt (el flaksalt/1/2 ts vanlig salt)
1-2 ts honning
40-50 g ramsløksmør
(Finhakket ramsløk, fersk, blandet med ekte smør)

Ha alt utenom smøret i bakebollen. La deigen knas med eltekroken ca 8 minutter, juster med hvetemel til en deig som såvidt slipper bollen og ikke henger igjen på fingeren når du tar på den. Sett til heving, tildekket, ca 30-40-50 minutter.

Kjevle et rektangel. Høvle på iskaldt ramsløksmør med ostehøvel, (1/2-parten av smøret) i midten av rektangel. (Langsiden)
Legg ene langsiden over. Høvle resten av smøret på den delen du la over.
Legg andre delen over der.
Skjær i biter og legg på bakepapirkledd plate.
Etterhev ca 40 minutter.
Pensle med eggeplomme pisket i litt vann, eller bare sprut med vann.

Stek ca 20 minutter på 200*

Avkjøl på rist.
Kan gjerne fryses.

#ramsløk #ramsløksmør #ramsløkrundstykker #oppskrift #småbrød #briks #rundstykker #hjemmelaget #enkle #gode #smakfulle

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.