Glutenfritt foccaciabrød.

Jeg skal på dugnad i uken,
og det serveres mat på dugnaden,
den skal jeg lage, og to av dem som kommer er glutenfrie.
Perfekt å servere suppe med dette gode glutenfrie foccaiabrødet til da.

Glutenfritt focacciabrød.

(Halv porsjon)

1/2 pk fersk gjær
2 dl lunkent vann
1/2 ss honning
1 ts maldonsalt
1/2 sammenpisket egg
2,5 ss olje, (jeg brukte oljen tomatene lå i)
ca 250 g semper fin mix

ca 1-1,5 ss soltørkede tomater i olje (i biter)
litt basilikum og timian klippet
Flaksalt til å strø oppå.

Ha alt i kjøkkenmaskin (utenom tomater og urter)
og la deigen gå minst 5 minutter med K-kroken.
Ha i tomater og urter og la deigen gå enda noen minutter.
Hev ca 30-60 minutter tildekket.
Hell deigen i en form med bakepapir i bunnen og litt olje på kantene.
La den heve en stund, 20-25 minutter tildekket med et tynt plastdekke.
Ha noen dråper olje oppå så henger ikke plasten så fast.


Før heving.

Etter heving.
Strø flaksalt over og lag forsiktig små fordypninger med fingertuppene.
Stek focacciabrødet på 210* (jeg satt det inn på 225, skrudde så ned til 210)
I ca 25 minutter.
Blir brødet for brunt, dekk med bakepapir de siste 10 minutter.
Avkjøl på rist.

Tips! Rester av foccaiabrød kan du skjære i terninger og riste på pannen med olje. Så har du fine krutonger til suppen.

#glutenfritt #foccaciabrød #oppskrift #semper #soltørkedetomater #krutonger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.