Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Melkeloff / Smørloff Godt brød. Stor oppskrift. | MinMatgaleVerden

Melkeloff / Smørloff Godt brød. Stor oppskrift.

Jeg hadde plutselig så mye melk som var gått ut på dato.
Ikke så utgått at den var dårlig,
men sånn at jeg måtte bruke den i en fei.

Det har nok noe med at vi drakk mye kakao en stund,
men så ble det varmt og sol,
og vips glemte vi hele melken.

Vel,
jeg fant noe å bruke den på,
dobbel porsjon smørloff/melkeloff,
ga fire flotte, velduftende loff.

Og nesten all melken gikk med.
Resten ble til chai-latte og rømmegrøt.

Smørloff / Melkeloff

1,3 l melk (jeg brukte h-melk)
1,5 pk fersk gjær
4 ts salt
4 ts sukker
1 egg (gjerne 2, jeg hadde bare 1)
2 kg hvetemel
8 ss mykt smør

Lunk melken og bland inn gjæren. Ha i mel, sukker og salt og kna deigen godt sammen. Jeg brukte kjøkkenmaskin, men det var såvidt den orket den store deigen, og det luktet litt svidd etter 8 minutter.
Likevel, kenwooden sviktet ikke. Den eltet smøret inn til slutt og deigen ble satt til heving 1 time. Da gikk jeg på fjellet med Bonnie.

Når jeg kom tilbake var deigen nesten på vei utav bollen.
Jeg delte deigen i fire, ca 900g hver. Klasket dem i bordet,
laget et rektangel, brettet inn kantene og rullet sammen.
Langpannen ble kledd med bakepapir og fire brød la seg pent ved siden av hverandre. Penslet med litt vann på sidene som havnet mot hverandre.
Jeg dekket dem med tynn plast og et kjøkkenhåndkle.
Der sto de ca 40 minutter. Imens dusjet og vasket jeg håret.
Brødene ble penslet med vann og strødd med valmuefrø.
Så stekt på 200* ca 40 minutter. (Jeg skrudde ovnen på 220 grader når de ble satt inni, skrudde den ned på 200 etter noen minutter)

Avkjøl på rist. Fjern forsiktig form og bakepapir etter noen minutter,
og la dem lufte seg på risten med et lett kjøkkenhåndkle over.

Jeg var da gått, Gubben måtte ordne dette.
Han måtte selvsagt ringe og få utførlig forklaring på hvordan jeg ville ha det. Det er tross alt brød vi snakker om. Brød er viktig!

Tre av dem går i fryseboksen.
Et er allerede godt brukt til lunsj sammen med fiskesuppe.

Og du, de var knallgode!

#smørloff #melkeloff #eggeloff #loff #oppskrift #hjemmelaget #brød #godt #saftige #storoppskrift #tilmange

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.