Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Vegetar-curry. Skikkeliig godt! Perfekt for en kjøttfri mandag. | MinMatgaleVerden

Vegetar-curry. Skikkeliig godt! Perfekt for en kjøttfri mandag.

Jeg laget en himmelsk god curry i går.
Vegetar-curry.

Og her skal du få oppskriften.
Fritt etter Vegetarbloggen.no

Vegetar-curry.

Lag først en krydderblanding.

1 ts kardemomme, malt
2 ts fenikkel
2 ts spisskummin
1 ts nellik
1 ts salt
1 ts pepper
2 ts chilipulver
2 ts gurkemeie

Bland og ha i en kjele sammen med:

2 ss rapsolje
1 kinesisk hvitløk, i små biter
1/2 stor gul løk i biter.
1 liten bit ingefær revet 

Surr sammen til liflige dufter brer seg på kjøkkenet.

Ha i ca 5-6 tomater skåret i biter. (fjern stilken)
Surr videre.

Ha ca 125 g chashew-nøtter (gjerne de vanlige salte)
sammen med 2-3 dl vann og mos dem med stavmikser/i en blender/foodprosessor.

Hell i kjelen og la dette småkoke på LAV varme i 2-3 timer.
Rør innimellom så du ser det ikke svir i bunn.

Skjær i biter:

1 blomkål
1-2 store sopp
1 aubergine (event squash)

Bland sammen :

2 ss olje, raps
1 revet kinesisk hvitløk
1-2 tommelfingerstore ingefærbiter, revet
2 ts fenikkelfrø, mortet
2 ts koreanderfrø, mortet
1 ts chilipulver

Gni grønnsakene i blandingen og legg i ildfast form.
Stek på 200* ca 20-30 minutter

Ha de så i curryen som putrer på platen og server med et dryss kokos på toppen.

Godt!

#curry #oppskrift #vegetar #hjemmelaget #vegan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.