Jeg laget en himmelsk god curry i går.
Vegetar-curry.
Og her skal du få oppskriften.
Fritt etter Vegetarbloggen.no
Vegetar-curry.
Lag først en krydderblanding.
1 ts kardemomme, malt
2 ts fenikkel
2 ts spisskummin
1 ts nellik
1 ts salt
1 ts pepper
2 ts chilipulver
2 ts gurkemeie
Bland og ha i en kjele sammen med:
2 ss rapsolje
1 kinesisk hvitløk, i små biter
1/2 stor gul løk i biter.
1 liten bit ingefær revet
Surr sammen til liflige dufter brer seg på kjøkkenet.
Ha i ca 5-6 tomater skåret i biter. (fjern stilken)
Surr videre.
Ha ca 125 g chashew-nøtter (gjerne de vanlige salte)
sammen med 2-3 dl vann og mos dem med stavmikser/i en blender/foodprosessor.
Hell i kjelen og la dette småkoke på LAV varme i 2-3 timer.
Rør innimellom så du ser det ikke svir i bunn.
Skjær i biter:
1 blomkål
1-2 store sopp
1 aubergine (event squash)
Bland sammen :
2 ss olje, raps
1 revet kinesisk hvitløk
1-2 tommelfingerstore ingefærbiter, revet
2 ts fenikkelfrø, mortet
2 ts koreanderfrø, mortet
1 ts chilipulver
Gni grønnsakene i blandingen og legg i ildfast form.
Stek på 200* ca 20-30 minutter
Ha de så i curryen som putrer på platen og server med et dryss kokos på toppen.
Godt!
#curry #oppskrift #vegetar #hjemmelaget #vegan