Brød med malte frø og kjerner.

En smart oppskrift fra min gamle blogg.

Jeg liker godt kjerner i brød,
men ikke alle i min familie er like begeistret.
I denne oppskriften er derfor kjernene malt i en blender, sammen med havregryn.

Noe som gjør at brødet er fullt av kjerner og frø, uten at de dominerer brødet.

Og at du får et saftig brød med utrolig god smak!

Perfekt nystekt med brunost.

Jeg har brukt økologisk maltsirup i brødet, denne kan du fint bytte ut med vanlig mørk sirup. (Eller honning om ønskelig)

Brød med malte kjerner.

1 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
3 dl store havregryn
25 g fersk gjær
2 dl melk
3 dl vann
2 ss maltsirup (event vanlig sirup)
2-3 ts salt
20 g smør, mykt/smeltet
ca 9 dl hvetemel

Mal frø, kjerner og havregryn i en foodprocessor.
Lunk melk og vann til ca 30 *
Ha alt i kjøkkenmaskinen og elt med eltekloen ca 10-15 minutter.
Litt fortere mot slutten til du ser deigen såvidt slipper bollen. Den skal være myk og elastisk.
Er den altfor bløt tilsetter du litt mer mel,
men husk at deigen gjerne slipper bollen om den får gå LITT lengre på rask fart.

Jo mindre mel, jo saftigere brød. Men deigen må henge sammen og være elastisk.

Hev tildekket ca 1 time.
Nå er væsken bare 30*, altså litt under lunken, dette fordi maskinen kjører deigen så lenge at den varmes under elting.

Etter den har hevet til dobbel størrelse former du til ønsket form,
jeg flettet til to brød og la i brødform.
Etterhev under plast ca 40 minutter.
Pensle med litt vann og strø på noen havregryn.
Sprut gjerne litt vann inn i ovnen når du setter inn brødene for å skape litt damp.
Stek 10 minutter på 230*
Senk temp til 200* og stek 20 minutter til.
Har du større brød må du gjerne beregne 10 min til.
Hvelve brøt ut av formen og dunk lett på undersiden. Brødet skal høres hult = ferdig stekt.

Avkjøl på rist før du skjærer i det.
Kan gjerne fryses.


Skikkelig godt brød!

#brød #oppskrift #kjerner #frø #malt #havregryn #maltsirup

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.