Syltet jalapeno og chili.

Perfekt om du har mye i kjøleskapet og skal dra på ferie.
Et tips fra min gamle arkiv-blogg.

Har du chili og jalapeno som du ser du ikke får brukt,
sylt dem.
Eller kjøp inn for å sylte, hjemmelaget! Godt og gøy!
Kan og være en fin vertinnegave dette…..

Og så vet du akkurat hva du spiser….
Samtidig er dette en fryd for øyet…fin å servere.

Chiliene er ganske sterke i starten, men mildner etter som tiden går.
Her velger du og om du vil sylte dem med eller uten frø,
frøene er som kjent det som er aller sterkest…

Jeg valgte å sylte de røde med frø, og jalapenoene uten.

Syltede chili og jalapeño

2 dl vann
2 dl eddik, eplecidereddik/hvitvinseddik
1 fedd hvitløk
2 ss sukker
1  ss salt
2 laubærblad
1/2 ss hele pepperkorn
ca 10 jalapeño/chili

Kok opp alle ingrediensene utenom chili/jalapeno.
Skjær disse i skiver, med eller uten frø.
Når laken koker og sukker/salt oppløses er den klar.

Legg dem i et kokt og rent glass, hell over den varme laken,
og la stå til den er avkjølt.
Oppbevares i kjøleskap.

Kan spises allerede dagen etter, men smaker mer syltet etter noen dager og uker.
Supergodt, og virkelig noe som spicer opp måltidet!

#hjemmelaget #jalapeno #chili #oppskrift #syltet

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *