Perfekt om du har mye i kjøleskapet og skal dra på ferie.
Et tips fra min gamle arkiv-blogg.
Har du chili og jalapeno som du ser du ikke får brukt,
sylt dem.
Eller kjøp inn for å sylte, hjemmelaget! Godt og gøy!
Kan og være en fin vertinnegave dette…..
Og så vet du akkurat hva du spiser….
Samtidig er dette en fryd for øyet…fin å servere.
Chiliene er ganske sterke i starten, men mildner etter som tiden går.
Her velger du og om du vil sylte dem med eller uten frø,
frøene er som kjent det som er aller sterkest…
Jeg valgte å sylte de røde med frø, og jalapenoene uten.
Syltede chili og jalapeño
2 dl vann
2 dl eddik, eplecidereddik/hvitvinseddik
1 fedd hvitløk
2 ss sukker
1 ss salt
2 laubærblad
1/2 ss hele pepperkorn
ca 10 jalapeño/chili
Kok opp alle ingrediensene utenom chili/jalapeno.
Skjær disse i skiver, med eller uten frø.
Når laken koker og sukker/salt oppløses er den klar.
Legg dem i et kokt og rent glass, hell over den varme laken,
og la stå til den er avkjølt.
Oppbevares i kjøleskap.
Kan spises allerede dagen etter, men smaker mer syltet etter noen dager og uker.
Supergodt, og virkelig noe som spicer opp måltidet!
#hjemmelaget #jalapeno #chili #oppskrift #syltet