Italiensk foccacia med ost

Det året vi var i Italia.
Gode matvibber og god inspirasjon derfra.

Denne type brød fikk vi servert i Italia,
og til lørdagens kylling serverte jeg dette:

Joda, det ser ut som et pizzastykke,
men det er det altså ikke….
Selv om det faktisk er laget på pizzadeig…

Mmmmm, sprøtt brød og smeltet ost,
med god urte- og hvitløksolje, smurt utover hele brødet….

Lag en vanlig pizzadeig,

1,5 dl vann
25 g fersk gjær
1 ts salt
2 ss olje
hvetemel, akkurat så mye at deigen blir deig….
Heves 1/2 time og kjevles ut til en tynn leiv.
 
Stek BARE bunnen i ca 10-15 minutter på 225-230* Det skal blåse seg opp og bli som bølgedaler..
Lag imellomtiden klar oljen, bland olje, ferske urter, (timian, basilikum) og litt presset hvitløk.
Når bunnen er ferdig stekt smører du oljen utover, jada, det renner litt utenfor i alle bølgedalene,
prøv å få mest mulig oppå brødet, og pass på at alt blir smurt.
Strø så over maldonsalt (fingersalt)

La oljen trekke inn i brødet.
 
Legg så på oppskåret mozarellaost og tomater. la tomatene renne av litt på tørkepapir først.
Dryss mer salt oppå osten og tomatene.
Stek brødet sånn at osten akkurat smelter.
Og skjær det i snipper….

Server til salat eller til noe annet godt,
gjerne til kyllingklubbene du ser her.

Osten blir hengende i lange snører…
og hva er vel bedre enn smeltet ost på en søndag…..
Spesielt hvis du har vært ute i går…..

#italiensk #foccaica #oppskrift

2 hendelser på “Italiensk foccacia med ost”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.