Skikkelig sprø havrekjeks.

Havrekjeks blir jeg aldri lei av.

Disse havrekjeksene ble skikkelig sprø,
og var fremdeles sprø etter 4 dager i boks..

Og havrekjeks er veldig greit å ha klar i en boks,
om du skulle få besøk,
eller bare fikk veldig lyst på en havrekjeks med brunost på….??

For disse ble utrolig gode…

Og jeg er veldig fornøyd med at de fremdeles er sprø,
etter dagers opphold i boks.
Det er nemlig ikke  så kjekt med kjeks som smaker fantastisk,
men som, når du tar dem frem igjen dagen etter, er blitt myke.

Sprø havrekjeks

2,5 dl hvetemel
3/4 ts bakepulver
1/2 ts natron
200 g smør
2,5 dl sukker
0,6 dl brunt sukker
1 egg
1 ts vaniljeekstrakt
7,5 dl havregryn, små
(Kan strøes med litt maldonsalt)

I oppskriften skulle man få 24 stk, fordelt på 3 plater.
Jeg laget halv porsjon, og fikk to plater med mellomstore kjeks,
ca 18 stk

Pisk mykt smør med begge sukkertypene. Ha i egget og vaniljeekstrakten.
Bland mel med natron og bakepulver,
og ha til sist i havregrynene.

Sett med ss på bakepapir, ha avstand, de flyter utover.
Strø event. på maldonsalt her, dette glemte jeg.
Gode uten og.

Størrelsen justerer du selv, men husk de flyter utover.

Stek på 180* i 13-16 minutter
Avkjøl på rist.

Oppbevares i tett boks.
Og nyt dem som de er,
eller med litt brunost på.

Nydelig!

#havrekjeks #sprø #oppskrift #hjemmelaget

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.