I helgen bakte jeg tynnbrød, tre varianter. De ble veldig gode,
men oppskriften må jeg justere litt før jeg legger den ut.
Så derfor får du disse enkle naan-brødene som kan stekes i stekepanne foreløbig. Mens jeg bestemmer meg for hvilken oppskrift jeg likte best, og hvor mye ekstra mel jeg egentlig brukte til tynnbrødene.
Jeg er blitt så glad i myke brød til middagen,
myke nanbrød som man kan dyppe, rive, eller bare spise ved siden av…
Brød som gjør middagen komplett!
Her en enkel versjon du steker i stekepanne.
Enkle naan-brød, stekt i stekepanne
1,5 dl vann, lunkent
2 store ss yoghurt naturell
2 ts tørrgjær
2 små ts sukker
1/2-1 ts salt
2 ss smeltet smør (+ litt til pensling)
ca 4 dl hvetemel
Ha vann og gjær i bollen og la stå noen minutter. (Har du dårlig tid så dropp dette)
Rør sammen alle ingrediensene, gjerne bare med en sleiv.
Dekk til og hev, 30-60 minutter.
Kjevle ut tynne leiver. Bruk litt mel her.
Jeg penslet med litt smeltet smør på siden som først havnet i stekepannen.
Stek på middels/halvsterk varme i tørr panne.
Noen minutter på hver side, til de tar litt farge.
Legg i et klede, gjerne litt fuktig, og dekk til så de holder seg myke.
4 store eller 6 små leiver.
Så godt….
#nan #naan #oppskrift #enkle #stekepanne #indisk #brød #myke