Søte sprø vaniljeboller.

Kom over denne søte lille oppskriften på gamlebloggen min.
De var gode disse altså….og søt gjærbakst <3

Sprø topp.


En myk indre med vaniljekrem…..

Mmmmmm, gjærbakst!!

Søte, sprø vaniljeboller.
(liten porsjon)

2 dl melk
25 g gjær
30 g smør
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
1/2 dl sukker
6 dl hvetemel

1 ts kanel
10 ts sukker
ca 20 gram smør, smeltet
Ferdig vaniljekrem, 6-8 ts ca.

Lunk melken, smelt smøret og ha i gjæren når vesken er fingervarm.
La kjøkkenmaskinen gå til en smidig deig.
La deigen heve ca 30-40 minutter.

 
Del deigen i åtte biter, trill boller og klem dem ned til en flat runding. legg i vaniljekrem.
 
Brett sammen så vaniljekremen blir helt skjult.
Dypp bollen i smeltet smør.
 
Bruk en skje og legg den over i blandet kanel og sukker, rull rundt.
 
Legg bollen i en muffinsform og i et muffinsbrett.
La heve ca 30-45 minutter.
 
Lag gjerne 2 vanlige boller om du onsker det.
 
Stek bollene 200-225* i 8-10 minutter.
 
Ta de ut av formen og la de avkjøle på rist.

Nyt så noen herlige vaniljefylte munnfuller,
med en sprø topp…..

#gjærbakst #boller #vaniljekrem #sprøtopp #kanel #sukker #søte #små #oppskrift bollermedvri #annerledes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.