Grove rundstykker med gulrot og solsikkekjerner.

Det er SÅ godt med hjemmebakt,
og når man i tilegg kan gjøre det sunt,
og faktisk billigere enn i butikken,
ja så er det vel verdt de få kaloriene du bruker på en deig!

Slenger du på litt salat og papria,
ja så får du alt!!!

Og ikke minst,
en god metthetsfølelse etterpå.
Mye fiber i disse,
men samtidig nok hvetemel til å gjøre de luftig og lette.

Gullspettede solsikkeruter.

2 mellomstore gulrøtter
3/4 pakke gjær
1 ts honning
1/2 dl kulturmelk (kan erstattes med melk/vann)
2,5 dl vann
1,5 dl kruskakli
1,5 dl sammalt hvete fin
1 dl solsikkekjerner
1/2 dl linfrø
1 ts salt
6 dl hvetemel
(event. 2 ss olje/smør)

  
Rasp gulrøttene fint og ha de i bakebollen,
varm vann og kefir, bland det med gulrøttene, la blandingen bli lunken.
Ha gjæren og resten av ingrediensene i bakebollen og la maskinen gå minst 8 minutter.
Deigen skal være litt klissete, klien suger litt veske under heving.

La deigen heve under plast ca en time.


Form deigen til to lengder. Trill pølser pg trykk de litt flate på bakeplaten,
Skjær de i biter, og la etterheve under plast ca 30 minutter.

Stek i midten av ovnen, 220*, som skrues ned til 200* i ca 20 minutter.
Avkjøles på rist.

Når bitene er avkjølt skjærer du de i to,
og smører de med ditt favoritt pålegg!
God tyggemotstand i solsikkekjernene.

Hurra for hjemmebakt!!

Baker du ofte??

#rundstykker #grove #gulrot #solsikkekjerner #kli #oppskrift #hjemmelaget #godt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.