Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Syltetøy av «tiloversblivne» nektariner. | MinMatgaleVerden

Syltetøy av «tiloversblivne» nektariner.

Har du vært med på det??
Å kjøpe en korg nektariner,
som blir stående,
til de er myke og ingen vil ha dem??
(jeg liker  IKKE myke nektariner!)
Det er for galt å kaste dem,
og her kommer løsningen,
de kan nemlig bli til det lekreste syltetøy….

Søtt og deilig syltetøy!

Som er en fryd å ha på frokostbordet!
Både for smaken og for den flotte fargen sin skyld!

Nektarinsyltetøy.

5 myke nektariner
5-6 ts sitronsaft
1 dl sukker
3-4 ss flytende pektin (eller bruk pulver, se mengde på pakke)

  
Skjær nektarinene forsiktig i biter, legg dem i en liten kjele og kok dem forsiktig under lokk,
til de er godt møre og det putrer koselig. (ca 10 minutter)
Mos dem så med stavmikser!
  
Ha så i sukker, pektin og sitron,
la det koke opp en gang til og rør ut sukkeret.
Hell i en oppvarmet syltetøyskål (varmes litt i vann sånn at den ikke sprekker)

Det som ikke får plass kan du ha i et syltetøyglass eller en liten plastburk.
Oppbevares i kjølskap, event. frys ved lengre oppbevaring.
(pass på å ikke ha full boks ved innfrysing! Det ekspanderer!)

Så hva sier du??
Kan dette være din løsning på tiloversblivne nektariner??

#nektariner #syltetøy #oppskrift #tilovers #restemat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.