Har du vært med på det??
Å kjøpe en korg nektariner,
som blir stående,
til de er myke og ingen vil ha dem??
(jeg liker IKKE myke nektariner!)
Det er for galt å kaste dem,
og her kommer løsningen,
de kan nemlig bli til det lekreste syltetøy….
Søtt og deilig syltetøy!
Som er en fryd å ha på frokostbordet!
Både for smaken og for den flotte fargen sin skyld!
Nektarinsyltetøy.
5 myke nektariner
5-6 ts sitronsaft
1 dl sukker
3-4 ss flytende pektin (eller bruk pulver, se mengde på pakke)
Skjær nektarinene forsiktig i biter, legg dem i en liten kjele og kok dem forsiktig under lokk,
til de er godt møre og det putrer koselig. (ca 10 minutter)
Mos dem så med stavmikser!
Ha så i sukker, pektin og sitron,
la det koke opp en gang til og rør ut sukkeret.
Hell i en oppvarmet syltetøyskål (varmes litt i vann sånn at den ikke sprekker)
Det som ikke får plass kan du ha i et syltetøyglass eller en liten plastburk.
Oppbevares i kjølskap, event. frys ved lengre oppbevaring.
(pass på å ikke ha full boks ved innfrysing! Det ekspanderer!)
Så hva sier du??
Kan dette være din løsning på tiloversblivne nektariner??
#nektariner #syltetøy #oppskrift #tilovers #restemat