Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Middagspai med skinke og blomkål i sennepsaus. Med «rouh-puffpastry» lokk. | MinMatgaleVerden

Middagspai med skinke og blomkål i sennepsaus. Med «rouh-puffpastry» lokk.

En engelsk pai, med flaket lokk!
Laget av en forenklet utgave av butterdeig.

Her har du alt fyll i paiformen, med lokk på toppen.

Blomkål og skinke i hvit sennepsaus.

Saftig og god pai. Jeg serverte den med bulgur.

Begynn med pastry-lokk.

250 g hvetemel
250 g smør
1 ts salt
ca 1/2 dl vann

Smuldre smøret grovt i melet.
Biter av smør skal fremdeles være synlig. Smuldre for hånd.
Ha i vann og klem deigen forsiktig sammen.
Bruk mer/mindre vann, til du får samlet deigen.

Klem den litt flat og pakk den i plastfim. Legg i kjøleskap minst 20 minutter.
Klem ut et rektangel, kjevle kortsiden så den blir tre ganger så lang.
Brett i tre.
Snu en gang, og kjevle andre kortsiden tre ganger så lang. Brett i tre.
Klem forsiktig sammen, pakk i plastfilm og i kjøleskap minst 20 minutter.

Deigen er nå klar til bruk.

ca 700 g røkt svinekjøtt
(event gulrot, laubærblad, løk til kokevannet)
1/2 blomkålhode
2 ss smør
2,5 ss hvetemel
3 ss fløte
1 ts sennep
salt og pepper

Kok kjøttet i vann som akkurat dekker. Gjerne med litt løk/gulrot/selleri/laubærblad i vannet.
Kok i ca 1,5 time, kommer litt an på størrelsen
Avkjøl kjøttet, la kraften koke litt lengre så den reduseres noe. (minsker i volum)

Lag hvit saus. Smelt smør, rør inn mel, spe med kraft, litt og litt. Kraften kan med fordel fremdeles være varm.
La koke noen minutter, smak til med fløte, sennep, salt og pepper

Skjær blomkål i biter. Ta sausen av platen og rør inn blomkålen.
Smør en paiform med smør, legg i kjøttet som er skjært i terninger. Hell over blomkålsausen.
Fordel den utover. la avkjøle helt.

Kjevle ut deigen til den går over formen, den skal være litt tykk.
Skjær av kantene. Bruk litt av avskjæret til å rulle en pøle som du fester rundt kanten.

(Resten av avskjæret legges flatt og pakkes inn. Kan fryses/oppbevares i kjøleskap til små paier.)

Stek paien på 200* midt i ovnen, ca 30 minutter, til lokket har fått en gylden fin farge


En fin forandring på middagsbordet.

Velbekomme.

#pai #engelskpai #skinke #blomkål #hvitsaus #pastry #rouh-puffpastry #oppskrift#middagstips

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.