Dessert med smak av sommer!

Lenge siden du har laget dessert??

Har du ripsbær i hagen…eler i frysen??

Som du har lyst å lage en god dessert av??

Gjerne en minidessert…..og da blir det mange desserter…..
Fin å ha i kjøleskapet…når søtsuget melder seg….For dessert er jo lov!
Og en fin stopper for inntak av snop!

Desserten kan og lages i små syltetøyglass med lokk,
fine å ta med på picnik i ute i det fri….
Denne oppskriften har jeg hatt før, men her får du den igjen,
for gode oppskrifter kan gjerne gjentas!

Rips-Panna Cotta.

4 dl kremfløte (1 dl kan erstattes med lettmelk om ønskelig)
1/2 vaniljestang
3 dl rips
4 ss sukker
4 plater gelatin  

Legg  gelatinplatene i kaldt vann.  Ca 10 minutter
Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og legg begge deler  i en liten panne sammen med  kremfløten.
Varm forsiktig opp til like før det koker.
Strø sukkeret over ripsen og mos bærene i stavmikser.
Klem vannet av gelatinplatene, rør de inn i den varme fløten. Rør godt.
Fjern den tomme vaniljestangen 

Mos ripsbærene gjennom et dørslag/finmasket sil,
hjelp til med en skje så ikke frøene tetter silen helt.  
Frøene skal ligge igjen. Smak til! Mer sukker?? Mer bær??
Rør forsiktig. Hell blandingen i porsjonsformer. 
4-5 former passer denne oppskriften, eller flere små former.
Sett kjølig minst 4 timer før servering.

Pynt med ferske rips og ripsbærblad, litt pisket krem eller vaniljesaus kan og smake godt til.

Smak til desserten, vil du ha den ekstra søt…eller en som gir et lite spark til smaksløkene??
Som hun skrev det i avisen…..jeg liker det, når smaksløkene får et lite spark, og du faktisk tenker på det du spiser….smaker…nyter…..lever i nuet….

Godt, og sommerlig!

#dessert #oppskrift #rips #pannacotta #sommer #godt

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.