Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Sprø baguette /bagetter | MinMatgaleVerden

Sprø baguette /bagetter

Fant en god oppskrift på gamlebloggen min som jeg vil dele.
Perfekt på en lørdag.
Og baguette skrives med en u, men uttales uten!
Det fikk jeg en gang streng beskjed om av en ung jente.

Se for deg et stort fat med sprø, skråskjærte skiver og godt pålegg på.
Perfekt for en kosekveld, klubbkveld, invitere naboene over-kveld…

Hvem ønsker ikke å kunne lage en ekte fransk baguette??
Og dette er vel det nærmeste jeg har vært…

Deilige, sprø bagetter.

Som smaker nydelig til helgekosen.

Franske baguette.

3,3 dl vann lunkent vann 37* (ikke varmere!)
20 g gjær
1 ss sukker
1 ts salt
500 g hvetemel

Stekes på 250* ca 10 minutter (eller litt mer)


Ha gjæren i bakebollen og kna sukkeret inn i gjæren, la den stå til den smelter litt.
Legg i resten av ingrediensene,

La maskinen jobbe med deigen ca 10 minutter til den slipper kantene
(tilsett event LITT mer mel)

Hev deigen under et vått, oppvridd, varmt, kjøkkenhåndkle ca 20 minutter

Kna deigen, og del den i fire små boller. Vri opp et varmt håndkle,
legg over og sett til heving 20 minutter.

Bollene skal heve seg godt opp.

Trill en pølse av bollen, klem den flat, brett inn sidene og kna skjøtene sammen med knokene.
Brett inn sidene mot midten, snu den på hode og trill pølser.

Legg de 4 pølsene på bakepapir, ha gjerne en liten flik bakepapir mellom bagettene,
for at de ikke skal feste seg i hverandre. Har du baguette-brett bruker du dette.

Etterhev under varmt, oppvridd håndkle, ca 20-30 minutter.
Skjær så snitt i baguettene,
sprut på vann, strø litt mel over og sett dem inn i varm ovn 250*
!!Med en ildfast form, med kokende vann, i bunnen av ovnen!!. (sett inn før bagettene)
Sprut gjerne litt vann inn i ovnen når du setter dem inn også.

Stek ca 10 minutter, gjerne litt mer.
Her vil jeg anbefale 250* til baguettene er godt brune og sprø.
Gjerne enda litt brunere enn mine. Skru ovnen ned hvis du ser de blir fort brune. (200*)
Avkjøl på rist, UTEN dekke!

Sprøstekte bagetter kan brukes til så uendelig mye.
Her som lekker formiddagsmat.
Her kan man og skjære skrå skiver og servere på klubb med godt pålegg.
To dager etter delte jeg dem i tynne lange lengder,
la på tomatsaus, skinke og ost, og stekte landganger!
Godt!!
En god oppskrift som jeg gjerne bruker igjen!

#bagetter #baguette #oppskrift #franske #sprø #enkle #hjemmelaget #brød #lørdagsbrød #klubbmat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.