Langpannebrød som hever om natten.

Jeg er hektet.
På brød som hever om natten.

Langhevede brød får ekstra god smak altså!

Og jeg fant gode oppskrifter i bladet: Amelia Høst.
Fra boken: Långjäst og lättbakad av Maria Blohm

Langpanneruter.

Dette er et litt søtt brød,
her kan du selvsagt redusere på sirupen om du vil ha det mindre søtt.
Men brødkrydderet utligner søtsmaken, og jeg synes det var veldig god smak.

Bruk en digital vekt, null ut etter hver ingrediens og du sparer masse oppvask!

Her får du oppskriften til stor langpanne, ca 16 biter.
Jeg halverte og laget i liten langpanne.

500 g kald melk
25 g fersk gjær
100 g lys sirup
1/2 ss brødkrydder (Jeg brukte mortet anis, fenikkel og kummin)  (kan sløyfes)
2 ts salt
40 g olje, type raps/solsikke
100 g mykt smør
300 g siktet rugmel
600 g hvetemel

Ha alt i bakebollen og la maskinen kna deigen minst 5 minutter.

Kjevle ut deigen så den passer i langpannen.
Har du stor langpanne og lager halv deig så steng av litt av langpannen med brødformer e.l.
Skjær i biter og dekk med plast.
Sett i kjøleskap over natten, 12-14 timer

Ta ut formen og la den stå ute i minst 30 minutter,
varm ovnen opp til 180* varmluft/205* vanlig
Sprut litt vann på rutene og stek midt i ovnen 20 minutter.
Avkjøl på rist.
Nyt gjerne baksten lunken.

#hjemmebakt #langtidshevet #langhevet #heveovernatt #heveomnatten #langpanne #brød #oppskrift #godt #enkelt #smaksrikt #søtt #krydder

Please follow and like us:

4 hendelser på “Langpannebrød som hever om natten.”

  1. Ah det der må jeg prøve, tror kaldlaaangheving er godt for noe, kanskje magen 🙂 Ser yberdigg ut de brødene dine 😀 Og tusen takk for tips 😀 Ha en fin dag og god klæm Kjersti <3

    1. Så bra. Ja langheving er bra for magen. Prøv gjerne den oppskriften med brød, for der er det enda mindre gjær 🙂 Takk <3 klemmer<3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.