Vineddik kan brukes til så mye,
som smaksforsterker, til vinaigretter, i sauser o.l.
Så hvorfor ikke lage din egen, med sommerens bær…
Til og med vepsen synes dette var en god idè….
Og he snakker jeg om den enkle måten å lage vineddik av bær….ingen startkultur her…
Eddik på bringebær, rips og solbær…. i forskjellige glass…
Gode smaker fra sommeren…..lagt på glass….
Oppskriften er enkel. og den fant jeg i Dagbladet.
1 del bær
1 del eddik, vanlig eddik, ca 5-7%
1 del hvitvin
Legg på glass, sett mørkt og svalt (f.eks. i kjelleren)
Og så kan man jo smake litt på hvitvinen…og er den ikke kjølig nok, kan frosne bær gjøre susen.
Sånn mens du holder på altså…. Digresjon!
Etter ca 2 uker avgir bærene god smak, og du har din egen bringebærvineddik, eller solbærvineddik….eller rispbærvineddik….
Som kan gis bort i gave, kjøpt søte små krukker på søstrene grene/chlas ohlsson /Åhlens o.l.
Ripsbæreddiken blir skikkelig syrlig og skarp….kommer til å bli perfekt iblandet noe søtt som vinaigrette..
#vin #eddik #bær #sommer #vineddik #bæreddik #hjemmelaget #enkel #oppskrift