Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Franz Joseph`s konfektkake. Lekker sjokoaldekake | MinMatgaleVerden

Franz Joseph`s konfektkake. Lekker sjokoaldekake

Det er høst,
og vi burde vel være litt forsiktig på kakefronten etter den søte sommer,
men jeg kom over denne konfektkaken på gamlebloggen,
og den MÅ jeg bare dele her!


En marengsbunn med malte mandler og brødrasp,
himmelsk sjokoladefyll,
og stiv sjokolade på toppen….

Helt fantastisk konfektkake.

Franz Joseph`s konfektkake.

Jeg halverte oppskriften og brukte en 22* rund form.
Anbefaler egentlig å bruke en rektangulær form, lettere å skjære i biter.
Dette er altså en halv oppskrift av orginalen.

Bunn:
3 eggehviter
200 g sukker
100 g finmalte mandler
100 g strøkavring.

Sjokoladekrem:
150 g melis
150 g mykt smør
1 ss vaniljesukker
3 eggeplommer
1,5 ss kakao

Sjokoladeovertrekk.
100 g mørk kokesjokolade
25 g delfiafett

  
Pisk eggehvitene stive, tilsett sukker litt og litt,
pisk videre….
  
til du har skikkelig stiv og flott marengs.
Vend inn brødrasp og mandler med slikkepotten. (IKKE piske)
  
Bre utover en 22* form, eller heller en rektangulær form.
Sjokoladen oppå blir svært stiv, da er deet lettere å skjære en rektangulær kake!
Stek bunnen 170* ca 20 minutter midt i ovnen.
Ha mykt smør, melis, kakao og vaniljesukker i bakebollen.
  
Pisk det luftig og tilsett en og en eggeplomme,
pisk i mellom hver.
Ha dette fyllet på den avkjølte og kalde bunnen. (avkjøles på rist)
Sett kaken i kjøleskap til fyllet er HELT stivnet!
Smelt så sjokoladen over vannbad, ha i delfiafett når sjokoladen er smeltet.
  
Rør forsiktig sammen, la stå og avkjøle seg, rør innimellom.
Helt til sjokoladen er på vei til å stivne. Gjerne litt før….
  
Jeg var LITT sen, og fikk ingen glatt overflate.
Men da var det sent på kveld og jeg orket ikke bry meg.
Smaken var like god!
  
Sett den tilbake i kjøleskapet igjen og la toppen stivne helt.
Pynt.
Toppen blir veldig hard, (Se oppdatering lenger nede)
litt vanskelig å skjære i biter,
men det var alt det negatvie.
Resten var udelt positivt,
og SÅ godt!

Herlig kake!
Og perfekt som påske-kake!

Notat!
Kaken skal etter rett skjæres i biter før den stivner.
Skjær i passe stykker, og la den SÅ stivne helt!
Kan gjerne fryses, og da kan man jo bare ta ut et og et stykke…..
Når man er sugen…
17/4-2012

#franzjoseph #konfektkake #oppskrift #sjokolade #sjokoladekake #marengsbunn #sjokoladekrem #festkake

2 hendelser på “Franz Joseph`s konfektkake. Lekker sjokoaldekake”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.