Gode rundstykker!

Fant en god rundstykke-oppskrift.
Disse husker jeg ble veldig gode.

Mmm, det dufter nybakt og vi har spist ferske rundstykker,
myke og saftige,
med en sprø overflate dekket av smakfulle korn!

Kornene gir en utrolig god smak,
og når de ligger utenpå rundstykket blir de «ristet» i stekeprosessen,
og smaker enda bedre!!

Hva med egg, tomat og majones…….
Nydelig!!

Rundstykker med korn

2 dl store havregryn
3 dl vann, kokende
1 ts salt
2 ss smør
25 g gjær, fersk
2 dl fint rugmel
ca 5,5 dl hvetemel

  
Først skolder du havregrynene med det kokende vannet,
ha også i smøret da så det smelter.
La det stå til temperaturen er passe lunken til å ta imot gjæren.
Ha så i resten av ingrediensene, men hold igjen på hvetemelet.
La maskinen gå til du har en saftig, akkurat samlet deig.
Når gjæren legges rett i uten å røres ut er det viktig at deigen går ganske lenge i maskinen,
ca 8 minutter er greit:0)
Sett til heving.

Etter ca 1 time triller du ut rundstykker.
Lag en skål med ønsket frøblanding,
jeg brukte: sesamfrø, linfrø, solsikkekjerner og ristede gresskarkjerner. (men bruk gjerne vanlige)
Og en skål vann.
  
Dypp rundstykket første i vann,
og rull det så godt i frøblandingen.
  
Legg på bakepapirkledd plate og la det etterheve under plast i ca 35-40 minutter.
  
Stek de så på 200* (la ovnen stå på 225* når du setter de inni, skru så ned)
I ca 20 minutter. Avkjøl på rist.

Etter de har avkjølt seg litt, skjær opp og smør på,
ta de med ut når solen skinner og nyt de på et gammelt trebord,

i det glitrende regndråpekyssede gresset,

Eller på en solvarm steinhelle!

Mellom regnbygene 🙂

#rundstykker #havregryn #skoldet #frø #kjerner #oppskrift #gode #enkle #fremgangsmåte

Please follow and like us:

2 hendelser på “Gode rundstykker!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.