Hjemmelaget havre eller korn – krønsj. God frokostblanding.

Godt, billig og sunt!!

Blir vel neppe bedre da??

Melk, biola eller yoghurt?? Frokosten er klar.
(jada, skulle hatt hjemmelaget yoghurt, lenge siden jeg har laget nå…)

Korn og rosiner, min favoritt.

Ren havregrynskrønsj, guttenes favoritt.
(men litt mer søtning hadde vært fint…)

Havregrynskrønsj!

5 dl havregryn, små
1 ss cocosa
1/2-1 ss agavesirup (eller kanskje 1,5ss iflg. guttene..)
1/2 dl vann

Og om du nå tenker, Åh, akkurat som JEG har cocosa og agavesirup!!
Så kan du enkelt bytte ut cocosa mot en nøytral olje,
og agavesirup mot flytende honning!!
Men er du innom en helsekostbutikk,
så er cocosa et sunt og svært holdbart alternativ,
agavesirup er billig og søter dobbelt, et bra produkt!!
(cocosa gir også en deilig svak kokos duft…)


Veldig kjekt å ha i skapet, kan brukes i kaker og kjeks,
som erstatning for smør/olje og sukker.

Ha cocosa, sirup og vann i en liten skål,
sett i micro i ca 40 sekunder, vent til cocosaen er smeltet.

Bland den så med havregrynene, rør godt så alle havregrynene får veske.
(ikke håndveske, men vannveske….vannveske?? hva er det?)
Hell grynene på bakepapir og sett i ovnen 10 minutter 175*

Ta de så ut og vend om på grynene,
sånn at de ytterste kommer inn mot midten.
Du vil se at de blir fortere stekt i ytterkant.
Sett inn igjen og stek videre ca 8 minutter….sjekk, de skal akkurat bli litt brun,
men ikke mørkebrun!

Ut kommer en crunchy lysebrun søt og god frokostblanding.
Dra hele bakepapiret over på en rist og avkjøl.
Oppbevares i tett boks.

Frokost i det grønne??
(hadde det bare ikke regnet…)
Kornkrønsj

2 dl havregryn små
1 dl havregryn store
1 dl solsikkefrø
1 dl gresskarkjerner
1/2 dl linfrø
1/2 dl havrekli
1/2 dl kokos

1 ss cocosa
1/2-1 ss agavesirup
1/2 dl vann

1 dl rosiner
(gjerne tørkede tranebær og om du har..)


Bland sammen gryn og korn.
Bland og cocosa, sirup og vann, varm i micro 40 sek.
vent til cocosa er smeltet.

Bland så vesken med kornene.(IKKE rosinene)
Hell utover bakepapir og stek 10 min på 175*

Ta ut platen, vend de ytterste kornene inn mot midten, bland ivei.
ha på rosiner nå, trykk de litt ned i grynene så de ikke svir.

Stek videre ca 5-6 minutter
Når rosinene har blåst seg opp er det ferdig,
(de skrumper fort når jeg tar det ut av ovnen,
og er vanskelig å få skikkelig bilde utav)


Nytes med ønsket tilbehør!

God frokost!!

#krønsj #havregryn #korn #frokostblanding #oppskrift #hjemmelaget #sunn #billig #nyttig #godtno #nrkmat #granola #chrunch #frokost #musli

Please follow and like us:

2 tanker om “Hjemmelaget havre eller korn – krønsj. God frokostblanding.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *