Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Rundstykker med hvetehelkorn. | MinMatgaleVerden

Rundstykker med hvetehelkorn.

Lenge siden jeg har bakt med hvete-helkorn.
På tide å kjøpe en pose kanskje??

Og rundstykker bakt med kjærlig hånd og gode helkorn kan godt brukes til middag.

Helkornsrundstykker.

2 dl vann
1 dl hvete helkorn
1 dl vann
25 g gjær
1 dl sammalt hvete fin
1 dl sammalt hvete grov
1 ts salt
2 ss olje
ca 4,5 dl hvetemel
  
Denne krever litt forberedelse.
Hvetehelkornene skal bløtlegges i 1 døgn. 2 dl vann, 1 dl helkorn.
(om du ønsker enda mykere korn kan de og kokes i bløtevannet før bruk)
Jeg brukte de som de var idag, de gir et ganske mykt resultat)
Legg de i bakebollen sammen med bløtevannet, ha i 1 dl kokende vann,
dette ga i mitt tilfelle passe temperatur, men sjekk!!
Ha i gjær, olje, salt og meltypene. Og kjør ivei!
    
La maskinen gå i ca 10 minutter, juster med hvetemelet til deigen slipper bollen akkurat.
Sett den til heving

Når den har hevet ca 30 minutter ruller du rundstykker.
   
Tips! Press godt ned med midten av håndbaken, lag så mer og mer en «lomme» av hånden.
  
Og du får en fin og jevn bolle.
Trykk de litt flate med slikkepotten og sett til etterheving.

La de etterheve ca 30 minutter.
Stek 225* (senk til 200*) i ca 15 minutter.

Perfekt til fiskekaker,
eller hva du enn måtte ønske!!

Har du spist noe godt i kveld??

#hvetehelkorn #korn #rundstykker #oppskrift #hjemmelaget #middag

2 hendelser på “Rundstykker med hvetehelkorn.”

  1. jeg skal jammen prøve noen av disse rundstykkene dine,men i morgen reiser vi på bobiltur igjen så det må bli etter helgen :)) i kveld har vi spist riskrem med plommekompott på :)) og det var slettes ikke så verst

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.