Lenge siden jeg har bakt med hvete-helkorn.
På tide å kjøpe en pose kanskje??
Og rundstykker bakt med kjærlig hånd og gode helkorn kan godt brukes til middag.
Helkornsrundstykker.
2 dl vann
1 dl hvete helkorn
1 dl vann
25 g gjær
1 dl sammalt hvete fin
1 dl sammalt hvete grov
1 ts salt
2 ss olje
ca 4,5 dl hvetemel
Denne krever litt forberedelse.
Hvetehelkornene skal bløtlegges i 1 døgn. 2 dl vann, 1 dl helkorn.
(om du ønsker enda mykere korn kan de og kokes i bløtevannet før bruk)
Jeg brukte de som de var idag, de gir et ganske mykt resultat)
Legg de i bakebollen sammen med bløtevannet, ha i 1 dl kokende vann,
dette ga i mitt tilfelle passe temperatur, men sjekk!!
Ha i gjær, olje, salt og meltypene. Og kjør ivei!
La maskinen gå i ca 10 minutter, juster med hvetemelet til deigen slipper bollen akkurat.
Sett den til heving
Når den har hevet ca 30 minutter ruller du rundstykker.
Tips! Press godt ned med midten av håndbaken, lag så mer og mer en «lomme» av hånden.
Og du får en fin og jevn bolle.
Trykk de litt flate med slikkepotten og sett til etterheving.
La de etterheve ca 30 minutter.
Stek 225* (senk til 200*) i ca 15 minutter.
Perfekt til fiskekaker,
eller hva du enn måtte ønske!!
Har du spist noe godt i kveld??
#hvetehelkorn #korn #rundstykker #oppskrift #hjemmelaget #middag
jeg skal jammen prøve noen av disse rundstykkene dine,men i morgen reiser vi på bobiltur igjen så det må bli etter helgen :)) i kveld har vi spist riskrem med plommekompott på :)) og det var slettes ikke så verst
Så godt med plommekompott. God tur i dag da. Ser ut som været blir fint og 🙂