Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Eggelikør. Silkemyk eggelikør til jul! Eller til høstfesten! | MinMatgaleVerden

Eggelikør. Silkemyk eggelikør til jul! Eller til høstfesten!

Det er høst og jeg har allerede begynt å tenke på jul.
Og til jul vil jeg ha snaps!
Jeg har laget snaps av sommerens bær HER
Og av høstens plommer HER

Mmmmm……søt, sterk og god eggelikør…

Servert kald……gjør deg varm….

Nydelig!

Og er en perfekt liten gave.

Her blir det ca 1 liter drikkeklar eggelikør.

Hjemmelaget eggelikør

5 dl fløte
300 g sukker
1 vaniljestang (frøene og stangen)
4 egg
73 g sukker
0,7 dl konjakk
2 dl sprit ca 30-40%

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
Kok opp dette sammen med fløten og 300 g sukker.
Avkjøl, og fjern vaniljestangen

Pisk eggedosis av egg og 73 g sukker

Bland den avkjølte fløteblandingen med eggedosisen,i en tynn stråle
og tilsett forsiktig spriten og konjakken, litt og litt….
Ha over på to flasker, og legg i kjøleskap. ca en uke.
Dagen etter har luften gått ut av eggedosisen,
og innholdet kan samles på en 1,5 liters flaske.
La den ligge i kjøleskap, snu den litt rundt en gang om dagen eller så.
Du vil se vaniljefrøene samler seg i bunnen.
Etter en uke er den klar til bruk.

Nytes kald…foran en sprakende ovn kanskje??

#eggelikør #oppskrift #hjemmelaget #snaps #plommelikør #sommerlikør #vaniljestang

7 hendelser på “Eggelikør. Silkemyk eggelikør til jul! Eller til høstfesten!”

    1. Holdbar minst 1 mnd i kjøleskap. Ristes før bruk. Kan nok drikkes enda lengre, men som en pekepinn da. Jeg har akkurat bestilt vaniljestenger fra Ebay, så da er jeg i rute til jul 🙂

Legg igjen en kommentar til Tina Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.