Det er høst og jeg har allerede begynt å tenke på jul.
Og til jul vil jeg ha snaps!
Jeg har laget snaps av sommerens bær HER
Og av høstens plommer HER
Mmmmm……søt, sterk og god eggelikør…
Servert kald……gjør deg varm….
Nydelig!
Og er en perfekt liten gave.
Her blir det ca 1 liter drikkeklar eggelikør.
Hjemmelaget eggelikør
5 dl fløte
300 g sukker
1 vaniljestang (frøene og stangen)
4 egg
73 g sukker
0,7 dl konjakk
2 dl sprit ca 30-40%
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
Kok opp dette sammen med fløten og 300 g sukker.
Avkjøl, og fjern vaniljestangen
Pisk eggedosis av egg og 73 g sukker
Bland den avkjølte fløteblandingen med eggedosisen,i en tynn stråle
og tilsett forsiktig spriten og konjakken, litt og litt….
Ha over på to flasker, og legg i kjøleskap. ca en uke.
Dagen etter har luften gått ut av eggedosisen,
og innholdet kan samles på en 1,5 liters flaske.
La den ligge i kjøleskap, snu den litt rundt en gang om dagen eller så.
Du vil se vaniljefrøene samler seg i bunnen.
Etter en uke er den klar til bruk.
Nytes kald…foran en sprakende ovn kanskje??
#eggelikør #oppskrift #hjemmelaget #snaps #plommelikør #sommerlikør #vaniljestang
Hvor lenge står den seg?
Holdbar minst 1 mnd i kjøleskap. Ristes før bruk. Kan nok drikkes enda lengre, men som en pekepinn da. Jeg har akkurat bestilt vaniljestenger fra Ebay, så da er jeg i rute til jul 🙂
Ok. da må jeg avvente litt med den som julegave 😀
Det er godt, men flere år siden jeg har smakt :)) Må være en ypperlig gave og gi..og få ! Klem og fin ny uke til deg <3
Ja koselig liten gave dette 🙂 Takk, og til deg og . Klemmer <3
Hei! Er det hele egg, eller kun plommer?
Hei. Det er hele egg. Beklager sent svar😊