Kjeks med eple og kanel. Høstens cookies.

Det er høst og tid for epler.
Jeg var hos naboen og stjal noen,
(løgn, han har sagt jeg bare kan ta…)
og så fant jeg denne oppskriften fra min gamle blogg:

eg fikk en forespørsel etter kjeks med eple og kanel.
Jeg har ikke tenkt på den varianten,
men det er jeg glad for at andre gjorde!
For dette var godt!

Med brunt sukker, eple og kanel ble smaken helt himmelsk.

Samt havregryn for god konsistens.

Cookies med eple og kanel

115 g smør, mykt
1,25 dl brunt sukker (klem forsiktig sammen sukkeret når du måler)
1,25 dl sukker
1 egg, stort
1 ts vaniljeekstrakt/buttervanilla
2,5 dl hvetemel
3,1 dl havregryn
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts kanel
litt ferskrevet muskat (kan sløyfes)
1 stort surt eple, eller to små fra hagen
1 ts lime-jus

stekes 175* 15-20 minutter.
I oppskriften sto det 10-13 minutter, jeg liker mine kjeks skikkelig stekt,
og litt sprø i kantene. Jeg stekte noen litt over 20 minutter,
og de ble faktisk best. men ca 20 min er en grei pekepinn, følg med så de ikke blir brent.

Rør smør og sukkker mykt og skummende, ha i vanilje og egg, psik godt.
Bland det tørre og rør i. Skrell eple, grovriv og skvis lime-jus over.
Bland inn eplet.
Sett i barneskje-store topper på bakepapir.
Gir ca 3 plater.

Avkjøl litt på platen, overfør dem så på rist, så fort det er mulig.
Nyt dem gjerne lunken….

De smakte skikkelig godt.

De blir ikke helt harde,
men steker du dem litt godt blir de sprø på utsiden og myke inni…..

Men vær litt på vakt…det var veldig vanskelig å stoppe å spise…. muligens litt vanedannende disse…

#kjeks #cookies #oppskrift #høst #kanel #eple #havregryn #bruntsukker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.