Stort grytebrød. Vanlig hevet.

Kom over denne herligheten å gamlebloggen.
Den måtte testes i dag, og den ble god!
Så her blir det lørdagsloff midt i uken gitt!

Lørdagsloff er et godt brød å starte helgen meg,
her i en litt annerledes form, et stort grytebrød med sprø kanter og ekstra saftig kjerne..

Perfekt til en lørdag.
Lørdagsloff med havregryn og gulrot, bakt i gryte.

4 dl store havregryn
5 dl kokende vann
1 dl kulturmelk/kefir (eller vanlig melk)
1 finrevet gulrot
25 g gjær
1 ts honning
2 ts salt
ca 10 dl hvetemel
1-2 ss mykt smør

Hell kokende vann over havregryn , la stå ca 30 minutter
Ha i gulrot og kulturmelk, sjekk at temperaturen er passe lunken, ha så i gjær, salt, honning og nesten alt hvetemelet.
La deigen gå i maskin ca 8-10 minutter, eller kna for hånd litt lengre. Spe med resten av hvetemelet til deigen såvidt slipper bollen, kna til sist inn 1 ss mykt smør.
La heve ca 1 time.

Hell deigen ut på bordet og form til en stor bolle.
Legg bollen på et kjøkkenhåndkle strødd med hvetemel og litt havregryn,
dekk til med plast eller hvelve en stor bakebollle over, ettehev ca 30minutter

Imens setter du ovnen på 250* med en jerngryte/emaljert gryte med lokk inni.

Når ovnen er varm, og brødet har stått ca 30 minutter, tar du ut den varme gryten,
og slipper brødet forsiktig oppi. Legg på lokk, stek i 30 minutter, (Hvis du ser at brødet blir veldig stort, må du steke uten lokk, i dag stekte jeg kun 5 min med lokk, og tok det så av for at brødet skulle få heve som det ville)
ta av lokk og stek i 20 minutter.
Jeg stekte brødet mitt
Hvelve brødet på rist og avkjøl godt før du skjærer i det.

Deilig lørdagsbrød….joda, det er bare onsdag, men du må jo ha litt tid til forberedelser!

Brødet er ganske stort, jeg har bakt det i en normalt stor emaljert gryte.

#grytebrød #enkelt #oppskrift #havregryn #gulrot #brød #vanligheving

2 hendelser på “Stort grytebrød. Vanlig hevet.”

    1. Ja virkelig robust, hehe. Gubben spiste bare EN skive til kvelds, skrøt han av, men den skiver var stor gitt 🙂 Takk, 😀 klemmer<3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.