Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Daim iskake med hjemmelaget daim. | MinMatgaleVerden

Daim iskake med hjemmelaget daim.

Forførende godt….


Daim-iskaken hadde sin storhet for noen år siden,
eller,
når man tenker på hvor fort tiden går,
så var det sikkert mange år siden det var ekstremt pop med daimiskake.

Jeg pyntet min kake med revet sjokolade,
drysset gjennom en sjablong….

Og gjestene lurte litt på hva det var….en krabbe uten klør??
Eller er det rett og slett en kake pyntet med en flått??
En «flått» kake??

Uansett hva den sjablongen skulle forestille,
så smakte denne kaken utrolig godt!
Vanvittig godt!
Kanongodt!!

Daim-iskake med mandelbunn og hjemmelaget daim.

Bunn:
3 eggehviter
120 g melis
120 g malte mandler

Is:
3 eggeplommer
0,75 dl sukker
1,5 ss sirup, lys
3/4 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

1/2 porsjon hjemmelaget daim.
(og dette er utrolig fort å lage!)

Pisk eggehvitene stive, sikt inn melis og malte mandler (blandet)
Vend dette inn i eggehvitene med en slikkepott.
Stekes i en 20″ springform, 160* ca 30 minutter.

Avkjøl på rist, kaken faller sammen når den avkjøles.

Pisk eggeplommer, sukker, vaniljesukker og sirup godt sammen
Pisk kremfløten stiv for seg
Bland sammen og ha i en ismaskin.
kjør til isen begynner å stivne, ca 15 minutter.
Ha i hakket daim og stopp ismaskinen (vet ikke om alle typer iskaskiner tåler å ha harde elementer i,
min rørte det sammen, men siden is-«kloen» er av plast, turde jeg ikke la den kjøre mye med de harde bitene.
Rør inn daimen, gjerne for hånd,
og ha iskremen over kakebunnen,
som du har satt tilbake i formen,
men nå uten bunn, plassert på et kakefat som tåler fryseboks.

Isen, som er halvstiv,  smøres altså oppå den avkjølte kakebunn,
med ringen fra springformen,
på et kakefat.
For at ikke isen skal renne ut, bør den være kjørt i ismaskin først.

Kaken kan lages uten ismaskin og,
men bør da fryses med kakebunnen på,
sånn at isen ikke renner ut før den stivner

Frys isen minst 3-4 timer.
Serveres…..og nytes….
For dette er godt.

Skikkelig godt!

#kake #oppskrift #dessert #is

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.