Har du rester av brente mandler etter julen??
Bruk dem i en ostekake!
Med bunn av brente mandler og havregryn får du en helt ny ostekake.
Enkel ostefylling og syrlig jordbærlokk.
Oppskriften er min egen.
Den er laget i en 16″ springform.
Dobler du oppskriften passer den i en 22-24″ form
Ostekake med brente mandler og jordbærlokk.
50 g havregryn
50 g brente mandler
40 g smør, smeltet.
Hakk mandlene og bland med små havregryn, rør inn smeltet smør,
og tryk bunnene fosiktig ned i en 16″ springform med bakepapir i bunn.
200 g kremost
1/2 dl melis (+ litt…smak til når du har blandet alt, sikt event i litt mer)
0,25 dl limejus
3 gelatinplater
1/4 vaniljestang, frøene
2 dl kremfløte
Pisk kremost, vaniljefrø og melis sammen. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Pisk kremfløten stiv . varm opp limejusen, kryst vannet av gelatinplatne og rør en og en inn i den varme jusen.
Pisk dette inn i osteblandingen, og vend til sist inn kremfløten. Bland godt. Smak!
Ha over den stivnede bunnen. Avkjøl.
ca 1,2 dl jordbærpurè (mos omlag 200 g jordbær med en sukkerlake bestående av 0,25 dl vann og ca 2 ss sukker, bruk ca 1,2 dl av denne)
2 gelatinplater
0,25 dl limejus
Legg gelatin i bløt, varm jusen, kryst av de myke gelatinplatene og rør dem inn i den varme jusen.
rør blandingen inn i jordbærpurèen. Smak til!! Den skal smake søtt, men friskt!
La blandingen avkjøle litt, til den såvidt er begynt å stivne.
Ha den over den stivnede kremosten.
Avkjøl til den stivner helt.
La kaken sette seg noen timer i kjøleskap.
Syrlig-søt kake med godt «bitt» i bunnen.
Mandlene setter god smak.
Så vet du hva du skal gjøre med tiloversblivne brente mandler:)
Eller kanskje du må lage en porsjon?? Oppskriften på brente mandler ligger HER
For en ostekake er så koselig å ha i kjøleskapet….
#oppskrift #kake #ostekake #mat #Jordbær #kremost