Verdens beste hamburgerbrød / Slidersbrød

Hvem kan motstå en sliders med hjemmebakt brød….

Full pott og terningkast 6 i Bakkely!

Disse hamburgerbrødene likte vi!!
Og siden dette var fredagsmat,
var hamburgerbrødene helt lyse…..

Men når du lager hamburgerbrødene selv,
slipper du faktisk unna 4 forskjellige e-stoffer…..

Så gi meg heller litt mer lyst hvetemel, enn unaturlige e-stoffer….

Samtidig laget jeg og burgerne selv,
Vanlig kjøttdeig og svinekjøttdeig gir en fin blanding.
Jeg laget dem tynne, sånn at vi kunne ha doble burgere,
med jarlsberost på den ene,
og spicy burgerost på den andre…..

Behøver jeg si at dette var skikkelig godt??

Hamburgerbrød.

2,5 dl melk, lunken
1 dl vann, lunken
1 ss sukkker
1 ts salt
25 g gjær
ca 500 g hvetemel
50 g smør i terninger (romtemperert)
vann og sesamfrø til garnering.

Ha alle ingredienser i i kjøkkenmaskin UTENOM smør.
La maskinen jobbe med deigen ca 10 minutter.
Tilsett event litt mer mel om nødvendig.
Ha så i terninger med smør, litt og litt mens maskinen jobber.
La smørbitene eltes godt inn, 5-10 minutter.
Sett til heving, 30-60 minutter under plastdekke.


Ta den ferdighevede deigen ut på bakebordet, den skal være elastisk og god å jobbe med,
bruk litt mel om den er klisset.
Del opp i 10  like emner. (Eller flere om du vil ha sliders.)
Trill boller av emnene, og klem dem så flat som du kan. (Bruk gjerne et kjevle)
Sett til etterheving 30-45 minutter under plastdekke.
Sprut brødene med vann, og strø på sesamfrø.

Stek på 200-225* 10-12 minutter.

Avkjøl på rist med kjøkkenhåndkle over.
Brødene kan fryses, eller oppbevares i brødboks/plastpose,
og allerhelst brukes helt ferske….

Til en god burger…….

#hamburgerbrød #verdensbeste #oppskrift #hamburger #brød #myke #gode #hjemmelaget #utenestoff

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.