Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Spiralloff. Perfekt søndagsbrød. | MinMatgaleVerden

Spiralloff. Perfekt søndagsbrød.

En spiralloff form er gøy å ha,
For det er så spennende å se om du treffer med deig mengde og heving.
I går ble min perfekt! (innlegg fra min gamle blogg, anno 2011)

Deigen hevet akkurat passe,
ikke for mye sånn at den  tøt ut av formen,
og ikke for lite, men passe, sånn at det  ble mønster hele veien rundt.

Lys og lett loff med godt gjemt havregryn,
for de ser du ikke.
Og nå skal du få oppskriften.

Spiral loff

2 dl skumet melk
1 dl små havregryn
1,5 ss smør
1/2 dl vann
1/2 ts sukker
1 ts salt
25 g gjær
Ca 4 dl hvetemel.

Stekes 50 min, 200*

Lag grøt av melk og havregryn, enkelt med en skål i microen


Ha grøten i bakebollen etter den har stått litt,
juster temperaturen med den halve dl vann til lunkent.
Ha resten av ingrediensene i bakebollen (hold igjen litt av hvetemelet)

La maskinen gå minst 8 minutter, gjør noe annet imens,
jeg skrev på bloggen min i dag tidlig mens jeg ventet.
Deigen skal såvidt slippe bolen og bli smidig og fin som dette.

La den heve ca 1 time og ta deigen ut på bakebordet.

Kna den litt og trill en pølse.
Trykk pølsen ned i en smurt spiralform.
(eller bruk en vanlig form)

Legg på lokket og sett til etterheving 30 minutter.
Her satt jeg på klokken, for denne bør ikke heve over kanten, ei heller heve for lite..
Man kan ikke sjekke noe siden lokket er på,
skikkelig spennende!!
Stek den på 200* (gjerne 225* når du setter den inn, men skru så ned!)
Stekes 50 minutter.

Jippi! Deigen er hevet perfekt, og det er perfekt mengde på deigen.
Altså kan man regne 2,5 dl veske på denne spirallofformen.!
Den er fint mønstret rundt det hele! Herlig!!


Perfekte runde loff skiver, saftig og godt brød!

Bruk den gjerne til tapas,
Og til reker er den perfekt!

#spiralloff #loff #oppskrift #brødform #godt #søndagsbrød #brød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.