Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Hjortegryte med mørhetsgaranti. | MinMatgaleVerden

Hjortegryte med mørhetsgaranti.

Hjortegryte, det er søndagsmiddagen sin det.

Jeg marinerte nemlig kjøttet i kefir,
der lå det og koste seg noen timer på kjøkkenbenken,
og ble særdeles mørt og fint…..

Middagen fikk ben å gå på,
mør og god hjortegryte.

Med ris og sprø grønnsaker, som jeg woket.
Og såklart, ripsgelè……

Ca 800 g hjortekjøtt, grytekjøtt
5 dl  kulturmelk
4 dl vann
2 ss maizenna
1 ss seterrømme
2 snaier brunost
1/2 dl fløte
1 ss soya
ca 2 ts salt
Pepper, en 8-9 drag.

Tilbehør, ris, grønnsaker, ripsgelè/tyttebær e.l.
Hjemmelaget potetstapp er og nydelig til denne.

Skjær kjøttet i passe små biter,
  
Hell over kulturmelk og la stå 3-4 timer på kjøkkenbenken.
(eller over natten i kjøleskap)
  
Sil av kulturmelken.
  
Stek kjøttet raskt i varm panne med en blanding av margarin og olje.
Litt om gangen, legg til side.
Ha alt tilbake og hell over 4 dl vann.
La dette koke 1-2-3 timer, alt etter som hvor god tid du har.
(kjøttet ble mørt etter en times koking)
  
Når det har kokt skrur du litt opp og jevner med maizenna utrørt i litt vann,
Pisk med en visp, forsiktig, legg kjøttet litt i til ene siden.
Ha i fløte, rømme, soya, salt og pepper

Ha i litt brunost, og så smaker du til.
Mer salt? Pepper??

Kokt ris og wokete grønnsaker smakte godt til.
Og glem ikke den lille søte…..rips-gelè eller noe annet søtt….

#hjort #gryte #mørt #godt #søndagsmiddag #middagstips #hjemmelaget

3 hendelser på “Hjortegryte med mørhetsgaranti.”

  1. Det så godt ut. Jeg tilsetter kefir den siste delen av koketiden, men det virker inn på teksturen i sausen. Kanskje dette er bedre! :)))

    1. Den skiller seg i hvert fall ikke så mye da. Og det blir mørt, selv om det nok kan bli det bare av å koke lenge og 🙂 Ville brukt creme fraiche/rømme utrørt i litt vann i stede for om jeg skulle brukt det i sausen, for unngå at sausen og teksturen blir «off». For å få litt av samme effekt. 🙂

Legg igjen en kommentar til Ei_heks Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.