Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Søndagsboller med vaniljekrem og søt topping | MinMatgaleVerden

Søndagsboller med vaniljekrem og søt topping

Er det søndag så er det søndag!

Med vaniljekrem til overs ble det søndagsboller

Boller fylt med vaniljekrem,
toppet med smør og vaniljesukker

Eller vaniljestang, med vaniljekrem, smurt med smør og drysset med vaniljesukker…

Dette vaniljesukkeret lager du selv, fort gjort er det og.

Boller.

50 g  fersk gjær
70 g smør, smeltet
3,5 dl lunken melk
1 dl sukker
1 ts kardemomme
1 ilten ts salt
ca 8,5 dl hvetemel

Hjemmelaget Vaniljekrem  

Sukker
1/4 vaniljestang
litt smør

(Du kan selvsagt bruke ferdig vaniljekrem)

Løs gjæren opp i melk og smeltet smør. Ha i restan av ingrediensene, men hold igjen på litt av hvetemelet.
La kjøkkenmaskinen å minst 8 minutter, spe med resten av melet, men ikke bruk mer enn nødvendig.
Deigen skal være spenstig og seig, ikke klisset, men bare akkurat ikke….. skjønner?

Sett til heving, ca 1 time.

Til den eser opp i dobbel størrelse!
Tenk om man ble tykk like fort som en deig! Skummelt!
Men hadde man blitt tynn ved å kna litt på seg selv da kanskje…..

Lag vaniljesukker ved å skrape ut frøene fra vaniljestangen/biten.
Gni dem inn i litt sukker

Bland så dette med litt vanlig sukker i en liten skål.

Trill små boller, ca 60 g hver.

 
Klem bollene helt flate, og legg i litt vaniljekrem.
Brett inn over vaniljekremen.
  
Brett opp kantene helt til du får all vaniljekremen godt inni bollen.
Klem godt igjen.
  
Dypp bollene i smeltet smør, og så i vaniljesukkeret.
Sett dem med skjøten ned i en bakepapirkledd form.
Jeg laget 12 boller,
da dette passet min form.
Resten laget jeg vaniljestenger av, to små.

Vaniljestengene lar jeg eterhveve uten vaniljekrem, når de er ferdig hevet,
bruker jeg pekefingrene til å skape en «renne» til vaniljekremen.
Etterhev i ca 40-45 minutter.
Legg i vaniljekrem på vaniljestengene, og sprut alt med litt vann.
Varm ovnen opp til 220*men skru ned når bollene settes i. Stek på 200* ca 15 minutter.
De små vaniljestengene er muligens ferdig stekt, eller må ha noen minutter til.
Bollene kan forsiktig fjernes fra formen, MED bakepapiret og steke 5 minutter ekstra,
med bakepapiret på, nederst i ovnen.

Avkjøl på rist.

Nyt duften som brer seg….

Smør restene av smøret til bollene på vaniljestangen, og dryss på restene av vaniljesukkeret.

Koselig på en søndag.

Og veldig godt….

#oppskrift #hjemmelaget #boller #vanilje #søndag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.