Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Beef Wellington. | MinMatgaleVerden

Beef Wellington.

Skikkelig søndagsmiddag.

En helt fantastisk god middag!

Og slett ikke så vanskelig å få til hjemme på ditt eget kjøkken.

Beef Wellington, med sprø butterdeig, spekeskinke, sennep og sopp…..
Fantastiske smaker!

For ikke snakke om et kjøtt mørt som smør….

Beef Wellington

ca 1 kg indrefilèt, den tykkeste biten.
olje/smør til steking
salt og pepper

3 store sjampinjong
3 aroma sjampinjong
olje, salt og peppper

ca 12 skiver spekeskinke (parmaskinke eller stranda spekeskinke)
2 plater frossen butterdeig

Noen strøk honningsennep, eller vanlig dijon sennep

Kokte småpoteter med skall
Brokkoli

Saus:

1/2 liten løk
1/4 gulrot
1 hvitløksfedd
1 liten ss tomatpurè
Noen kvaster timian, fersk
2 dl rødvin
2 dl buljong (1 beger god fond + 2 dl vann)
1 ts balamikoeddik
ca 1 ts sukker
salt og pepper
1 ss maizenna + 0,5 dl vann

1-2 ss smør

Fres løk, hvitløk og gulrot i små biter i litt olje.
Ha i tomatpurè og fres et minutt.
Ha så i kraft og rødvin, sammen med timian.
Kok minst 15 minutter.
Sil.
Varm opp og spe med maizenna utrrørt i vann
Rør til sausen er jevnet.
smak til med salt sukker pepper og balsamikoeddik.
Pisk inn smøret til slutt, så sausen blir blank.

Salte og pepre kjøttet, godt med salt.
Brun det raskt i varm stekepanne med olje på alle sider. Legg til avkjøling.
Stek sopp, hakket i små små biter i litt olje, til den er brun og godt stekt.Salte og pepre.
(Men ikke så godt stekt som min kanskje…glemte den litt, så den ble litt vel brun..)
Sett til avkjøling.

Legg plastfolie utover kjøkkenbenken, kle med spekeskinke, legg på soppblandingen,
legg kjøttet midt på og pensle med sennep.

Skinken legges tett sammen, sånn at den passer rundt hele kjøttstykket.

Ved hjelp av plastfolien kler du «på» kjøttstykket, og lar plastfolien bli med.
Legg kjølig til du skal steke den.
Dette kan gjøres på forhånd.
Varm opp stekeovnen til 230* med stekeplaten i.
Tin, (ca 10-15 min på kjøkkenbenken) og kjevle ut de to butterdeigsplatene med litt mel.
Pakk rullen ut av plastfolie og plasser den på butterdeigen med «toppen ned.

Pakk inn rullen og pensle skjøtene med et sammenpisket egg.
Snu rullen og legg den på et lite bakepapir.
Pensle hele rullen med sammenpisket egg, og skjær noen snitt på toppen,
sånn at rullen steker, og ikke koker.

Stikk inn et steketermometer i den tykkeste enden.
Sett kjøttet inn på den varme platen midt i ovnen og la det steke på 230* i 10 minutter.
Senk så tempraturen til 160*, og la det stå til det har en temperatur på 54*
(ca 25-35 min tilsammen)
Ta ut og la hvile litt….Ikke dekk det, da du vil ha butterdeigen sprø.
Server med poteter, brokkoli og saus…

Himmelsk!

#middag #middagstips #godt #beefwellington #indrefilet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.