Lyst Italiensk landbrød. Med sprø skorpe.

Dette brødet bakte jeg i går.
Og det var like godt som oppskriften for flere år siden tilsa.

Jeg må si meg strålende fornøyd med dette brødet!
Sprø skorpe og god smak!
Guttene elsket det!!!

Jeg tok brødet med ut,
Og hadde «fotoshoot» med noen smørblomster på vei ut.

Og  jeg kan love deg at vi koste oss ute,
med nystekt brød innimellom bål-brenning og ved-bæring.
(ja, vi var flinke guttene og jeg, mens Gubben…..tja, han sto visst på ski den helgen han…knis)

Og det knaste i skorpene….

Lyst Italiensk brød.

5 dl lunkent vann
1 pk fersk gjær
1 ss brunt sukker
1 ts salt
2 ss exstra virgin olivenolje
ca 12,5 dl hvetemel
1 eggehvite + sesamfrø

  
La gjæren kose seg i den lunkne vesken noen minutter.
Ha så i sukker og mesteparten av melet,
La maskinen gå til gjæren er godt blandet i, ha så på olje og salt.
  
La maskinen jobbe godt i minst 8-10 minutter.
deigen skal bli skikkelig seig og godt.
  
La deigen heve under plast! I 1,5 time, den skal være skikkelig godt oppest,
og når du heller på bollen kan du virkelig se trådene i deigen…..
Har du sett noe så stilig?

Kna deigen litt, klem den til en tykk pølse, brett inn endene, snu den og rull den litt.
  
Legg brødet med omsorg ned på et bakepapir dekket med semulegrynskorn/maiskorn,
(altså melkornet, ikke grønnsakmaiskorn…)
Hensikten er altså at du skal folde brødet inn til en ball,
sånn at ingen luft slipper inn i deigen,
den skal bare ese og bli stor den….
  
Fukt et kjøkkenhåndkle og legg forsiktig over deigen,
ikke bruk et tykt håndkle!
  
La brødet etterheve der i ca 30 minutter, deretter pensler du det  forsiktig med pisket eggehvite,
drysser på sesamfrø, skjærer tre gode snitt på tvers,
og spruter så på lunkent vann fra en sprayflaske.
(jeg hadde lyst å skrive spruteflaske, men det heter vel sprayflaske…)

Stek brødet på 225*, etter 5 min åpne døren, spray inn vann over brødet.
Etter 5 min, gjenta, og etter 5 min, gjenta.
Etter disse 3 gangene med spraying steker du brødet i ca 40 minutter,
nederste rille med pizzaeffekt. (skulle vært stekt på pizzastein, men det har jeg ikke)
Denne sprutingen er altså for å få skikkelig sprø skorpe.
  
Avkjøl brødet på rist, Ikke legg på noe kjøkkenhåndkle her,
hold på den sprø skorpen!
Knakk gjerne brødet på undersiden, det skal låte hult.

Brødet ble skikkelig godt,
sprø skorpe og myk indre….
Stort og flott!

Og disse lange skivene falt virkelig i smak!

Brødet var perfekt til all slags middagsretter,
her servert med coscossalat, Vårlig tian og spirer.

Helt herlig brød!
Sprut litt olje på noen skiver,
rist dem i ovnen og gni dem så med et oppskjært hvitløksfedd,
nydelig til tapas!

#landbrød #italiensk #brød #oppskrift #lyst

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.