Svenske tekaker med havregryn! Myk, lyse og gode!

De kan minne om polar brød, fantastisk gode, luftige og smakfulle tekaker,
med havregryn!

Veldig grei å ha i frysen,
putt en i brødristereren og du har fersk brødmat,
eller rett og slett:
smør på når de er frosne,
pakk de i matpapir,
send med ungene på skolen og de spiser fersk lunsj.
(dette har jeg gjort mange ganger, det virker!!)

Kan brukes med all slags fyll,
de er ikke så søte som de du kjøper i sverige,
litt mer norske på en måte??

Svenske tekaker.

1/2 l melk
75 g smør
3 dl havregryn (små/store, el. blanding)
25 g gjær
1 ts salt
1,5 ss sukker
ca 10 dl hvetemel

   
Kok op smør og melk, hell i havregrynene og la det stå til deg er fingervarmt, ca 37*
Ha massen + resten av ingrediensene i kjøkkenmaskinen og la den gå en god stund.
Hold igjen på hvetemelet, jeg brukte ikke alt, deigen skal ikke blir for fast, heller litt klissen.
   
Siden jeg skal stikke ut tekaker bruker jeg bakeunderlag,
og for at det ikke skal skli når jeg kjevler legger jeg stoluputeunderlag under,
enkelt og effektivt.
Når deigen har hevet godt opp tar du den ut på bakebordet.
   
Kjevle ut til ca 1 cm tykkelse,
finn deg en passelig runding og stikk ut tekaker.
Jeg brukte norgesglassring, litt liten men grei nok.
   
Sett tekakene på bakepapir og la de heve ca 20 minutter.
Prikk så kakene med en gaffel.
   
Pensle de med melk og sett de inn i forvarmet ovn,
200* i 10-12 minutter
Avkjøl tekakene på rist med klede over.


Dagens lunsj, disse er bare skikkelig gode,
og en del av de skal fryses.

Det kan lønne seg å lage dobbel porsjon,
de går unna som «varmt hvetebrød….»

#tekaker #polarbrød #svenske #oppskrift #havregryn #gode #perfekt #matpakke

3 hendelser på “Svenske tekaker med havregryn! Myk, lyse og gode!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.