Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Kake med valmuefrø, oog solkysset smørkrem | MinMatgaleVerden

Kake med valmuefrø, oog solkysset smørkrem

Denne kaken husker jeg!
Helt annerledes, og veldig god!

Valmuefrø i kake.
Høres kanskje merkelig ut,
men du verden så godt det var.
Og for en god konsistens det blir på kaken!

En lekker kake med mye smak

Og en solkysset himmelsk topping….

En litt annerledes kake….

Som man gjerne kan ta med på besøk.
Og la andre bli kjent med!

Min mor og far likte denne.
Men bare for å ha sagt det,
Guttene, syntes dette ble litt VEL spesielt…..

Valmuefrøkake med solkysset smørkrem.

150 g smør, mykt
100 g sukker
3 egg, store
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
75 g valmuefrø, sorte
1/2 ts sitronskal, finrevet
1/2 ts appelsinskall, finrevet
1 ts buttervanilla/vaniljeekstrakt

Krem:
1,5 dl melk
125 g sukker
2 eggeplommer
75 g smør
1 ts vaniljeekstrakt/frø fra 1/2 liten vaniljestang

I orginaloppskriften skulle man dele kaken i to og ha fyll inni.
Jeg valgte å ikke dele den, og laget bare 2/3 av mengden fyll.
Det ble både til topping og pynt. Rikelig.

20″ form. Stekes 170* 25-35 minutter.
Sjekk med kakenål at den er gjennomstekt.

Pisk smøret, ha i sukker og pisk videre.
Ha så i et og et egg, pisk godt mellom hvert.
Ha i vanilje, sitron og appelsinskall. Finriv, gjerne med jern fra Microplane,
gode jern!
Sikt i mel og bakepulver, og til sist valmuefrøene.

Ha røren i en 20″ form, med bakepapir i bunnen.
Stek25-35 minutter, sjekk med kakenål! Den kan måtte steke enda lengre.

Avkjøl på rist, la den stå 10 minutter i formen før du løsner den.

Varm opp melken med sukkeret til sukkeret er smeltet.
Pisk eggeplommene sammen, ha forsiktig i den varme vesken, litt og litt.
Pisk godt sammen og ha tilbake i kjelen.
La syde (eller småkoke som det sto i orginaloppskriften)
Og pisk godt, ca 10 minutter, til du ser sausen tykner og blir seig.
Sett ti lavkjøling, og den blir virkelig seig.

Pisk smøret sammen med frø fra vaniljestangen.
(Her brukes vanlig vanilje i oppskrift, men jeg synes det passer med vaniljefrø,
som faktisk ligner valmuefrøene i kaken!)
Ha i litt og litt av den avkjølte sausen i smøret,
pisk mellom hver ss saus, og du får en fin krem.

Legg kaken på et kakefat. Kaken må være avkjølt.
Smør kaken med kremen. Her kan du altså dele kaken og få plass til enda mer krem.

Pynt gjerne kaken litt.
Søte små blomster….

Kremen blir søt og ser bra ut med vaniljefrøene.

En gøy kake!
Gøy og god!

#valmuefrø #kake #spesiell

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.