Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Saftig, sort og syndig. Dynket sjokoladekake. | MinMatgaleVerden

Saftig, sort og syndig. Dynket sjokoladekake.

Har du kanskje en sjokoladekakebunn liggende i fryseren?
Eller skal du bare rett og slett bake en?

Jeg skal rydde i fryseren,
og da må ting brukes opp.
En saftig og «tung» sjokoladebunn fikk dynk,
og ble til en enda saftigere opplevelse!!

Jeg valgte å stikke ut midten på den,
så den ble som en kjempe-smultring!

Deretter dynket jeg den med en herlig blanding av kondensert melk, karamell og espresso.

For å få denne opplevelsen må du ha:

1 stk mørk og syndig sjokoladekake, oppskrifHER

Bruk en utstikker og stikk ut et hull i midten av kaken. (Den bør ha avkjølt over natten)
Skjær den høye kaken forsiktig i to,
legges med snittflaten opp på egnet underlag. (folie, fat med kant e.l.)

1,5 dl kondensert melk
1,5 ss karamellsirup
1 ss supersterk espresso (pulver +vann)

Rør godt sammen, hell forsiktig rundt over hele kaken, ca halvparten, la trekke inn.
Hell på resten og la kaken stå en times tid ca for å få sugd inn all dynk.
Legg kaken sammen igjen, la bunnen bli topp, den er stort sett alltid penest.

150 g dronningsjokolade
0,5 dl fløte

Varm opp fløten til den når kokepunkt, hell den over opphakket sjokolade.
La stå noen sekunder og rør så forsiktig sammen til en glatt ganache.
Hell den over kaken så det renner ned på alle kanter, også inni kaken.
Hjelp til med en palett og bre glasur rundt alle kantene, glatt pent på toppen.

Avkjøl i kjøleskap.

Smaker fortreffelig sammen med vaniljeis eller en klatt krem!

#kake #oppskrift #sjokolade #sjokoladekake #karamell #kondensertmelk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.