Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Gnocchie. I en herlig biffgryte! | MinMatgaleVerden

Gnocchie. I en herlig biffgryte!

Søndagsmiddag…..

En fantastisk smaksrik biffgryte med rødvin og creme fraiche.

Og hvis du sparer noen av gnocchiene,
kan du steke dem i hvitløksolje og spise dem med en god tomatsaus….
Med litt fersk parmesan til….

Oppskriften fant jeg i min gamle blogg.

Biffgryte med Gnocchie.

Gnocchie

500 g poteter
150 g hvetemel
1 egg
salt

Biffgryte

2 ss olje
1 rødløk, finhakket
1 stangselleri, i biter
1 fedd hvitløk, raspet
1 terning kjøttbuljong
4 dl tomata passata (moste tomater)
3 dl rødvin
2 dl vann
500 g oksefilèt (jeg brukte mørbrad, 700g)
250 g brokkoli (ups, jeg glemte hele brokkolien…)
1-2 ss soyasaus
Fersk timian eller oregano (hadde ikke, brukte litt tørket)
Bladpersille (hadde ikke det heller gitt, gikk fint uten)
3 dl creme fraiche
salt, kvernet pepper

Begynn med å koke poteter til gnocchi med skall på.
Kokes til de er mør.


Stek løk og selleri myk i olje. Ha i hvitløk. Bland så i tomatene og 1 dl av vannet.
La småkoke noen minutter. Ha i rødvin, la blandingen syde.
Stek kjøttbitene raskt på varm stekepanne, salte og pepre, legg dem i gryta.
Kok ut pannen med resten av vannet, eller med litt av rødvinen (da må du spare litt av den)
Ha i soyasaus
La gryten koke til kjøttet er mørt. 1-2 timer,
eller kortere om du bruker finere kjøtt.
Ha i brokkolien mot helt mot slutten.
(Jeg husket brokkolien når vi satt oss til bords…..)
Smak til med mer soya, salt og pepper. Jeg brukte og 2 ts sukker i,
gir god smak!

Lag gnocchi mens gryten koker.
Sett på en stor gryte med vann og litt salt, kok opp.
Mos potetene fint, gjerne i en potetpresse med salt

Legg melmengden på bordet, potetstappen oppå, egg i en grop oppå der igjen.

Kna sammen til en myk deig.
Rull pølser på et melet underlag, trill pølser, 8 stk ca 30 cm lange, 1,5 cm d.
Bruk en skarp kniv, kutt ca 3 cm lange biter.
Legg på melet tallerken, lag gjerne en fint trykk med undersiden av en gaffel.

Legg gnocchi`ene i kjelen med kokende vann,
litt og litt om gangen. Kok i ca 3-4 minutter,
til de flyter opp.
Tilsett den varme, kokte gnocchi i gryten like før servering.

Synes du det blir for mye gnocchi i gryten,
kan du spare noen til dagen etter

som kanskje er kjøttfri mandag…
Og da er disse perfekt,
i en herlig tomatsaus…

Men den biffgryten kan virkelig anbefales!
Den var utrolig god!!

#biff #gryte #gnocchi #oppskrift #godt #middagstips #middag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.