Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Bollekake med kokos. Enkel kokosvaniljekrem! | MinMatgaleVerden

Bollekake med kokos. Enkel kokosvaniljekrem!

Jeg er så glad i kokos.
Her har jeg laget min egen kreasjon,
en bollekake med kokosvaniljekrem.
Litt brunt sukker sammen med kokos er og heftig,
og dette ble skikkelig godt!

Bolledeig:

2 dl melk
25 g fersk gjær
1/2 dl sukker
1/2 ts kardemomme
1 lite egg
ca 400 g hvetemel
1 lite egg
1/2 ts salt
50 g smør

Bland alt utenom smør og salt og la deigen eltes i gode 10-15 minutter.
Ha så i mykt smør og salt. (Deigen jobber best frem gluten uten smør og salt)
Regulere mengden mel, deigen skal såvidt slippe kantene i bakebollen.
Hev tildekket ca 1 time Kjevle rektangel.

Se instagram stories fremgangsmåte: Min Matgale Verden: Bollekake

Brunt sukker
Smeltet smør
Kokos

Pensle deigen med vaniljekremen, strø med litt brunt sukker og strø over litt kokos.
Rull sammen, skjær i biter, legg i form med litt avstand. Bruk bakepapir!
Etterhev 40 minutter, tildekket.
Hell forsiktig over resten av vaniljekremen. (Hvis du ikke bruker bakepapir vil vaniljekeremen brenne seg fast i bunnen av formen.) Strø over kokos

Kokosvaniljekrem

50 g creme fraiche
50 g kokosmelk
3 ss sukker
1/2 vaniljestang, frøene
2 eggeplommer

Rør sammen vaniljekremen.

Kokos til å strø på toppen.

Stek i forvarmet ovn, 200* Nederste rille. 20 minutter.
Legg over et bakepapir så ikke toppen blir for stekt, og stek 5-10 minutter til.

Avkjøl noen minutter, og løft så forsiktig kaken med bakepapiret ut av formen.
Avkjøl på rist i bakepapir.
Pynt gjerne med melisglasur.

#bollekake #gjærbakst #kokos #kokoskrem #vaniljekrem #godt #oppskrift #kokoskake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.