Lyse, lette, smakfulle rundstykker. Søndagsrundstykker.

Gode rundstykker fra gamlebloggen min. Anno 2011

Jeg kan huske den duken…. Og at disse var gode.

Disse hadde vi på søndag,
lyse og lette,
saftige og smakfulle,
med litt kulturmelk, havre og kli.

en god start på søndagen!

Lette SøndagsGleder.

1 dl store havregryn
1 dl havrekli
1/2 dl kruskakli
1,5 dl kokende vann
2 ss smør
1,5 dl kulturmelk
25 g gjær
1 ts salt
7-8 dl hvetemel.

 
Ha havregryn, havrekli, kruskakli og smør  i bakebollen.
ha over kokende vann (1,5 dl)
Nå skolder du grynene.
Bland smøret nedi så det smelter,
ha så i kulturmelk,
rør og kjenn at blandingen er lunken og klar for gjæren.
 
Ha i gjær, salt og hvetemel (ikke alt hvetemelet på en gang!!)
La maskinen gå til du har en seig og smidig deig.
La deigen heve godt opp.
(eller en liten halvtime hvis du har dårlig tid, det går helt fint!)

Trill rundstykker og sett på bakeplate med papir.
La de etterheve 30-40 minutter under plast/håndkle
Pensle/sprut de med vann og dryss på valmuefrø.
Stek de så på 200* i ca 15-20 minutter (kommer litt an på størrelsen)

La de avkjøle godt på rist før du skjærer i de,
sett deg så ned,
og nyt en hjemmelaget frokost….

#rundstykker #oppskrift #lyse #lette #saftige #hjemmebakt

Please follow and like us:

1 hendelser på “Lyse, lette, smakfulle rundstykker. Søndagsrundstykker.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.